Wat te doen bij migraine? Deze tips helpen je

Sommige mensen hebben de pech eens in de zoveel tijd (of heel vaak) migraine te krijgen. Super vervelend natuurlijk, want met die hoofdpijn kan je zo goed als niks doen. Wellicht dat deze dingen het iets draaglijker kunnen maken.

Migraine oplossingen

Migraine, die vervelende intense hoofdpijn, is heel vervelend. Je wordt er misselijk van en daarnaast moeten mensen er soms zelfs door overgeven. Migraine kan een halve tot maar liefst drie dagen aanhouden. Dat is natuurlijk meer dan genoeg reden om alles te proberen wat zou kunnen helpen.

Medicijnen

Helaas is er nog geen permanente oplossing tegen migraine op gebied van medicijnen. Wat je in ieder geval kan doen wanneer je een migraine aanval voelt opkomen, is medicijnen tegen pijn en misselijkheid nemen. Tegen de misselijkheid kan je bijvoorbeeld metoclompramide of domperidon nemen.

Als je iets tegen de pijn wilt dan zijn paracetamol, naproven of ibuprofen goede opties. Misschien werkt paracetamol bij jou helemaal niet, maar ibuprofen wel. Dit verschilt per persoon.

Als het allemaal niet helpt, is naar je huisarts gaan om triptaan bespreken aan te raden. Dit is een wat sterker middel speciaal tegen migraine. Bijwerkingen van triptanen zijn misselijkheid, braken, moeheid en duizeligheid. Bespreek dit dus eerst goed met je huisarts.

Stel je hebt één of twee aanvallen per maand, overweeg dan om dagelijks medicijnen te gebruiken. Als dat zo is dan kan je bètablokkers nemen. Deze middelen verminderen het aantal aanvallen. Ook dit moet je goed met je huisarts bespreken.

Natuurlijke opties

Wil je liever geen medicijnen nemen, of helpen die medicijnen niet? Dan zijn er nog een paar natuurlijke opties. Het schijnt zo te zijn dat cafeïne in koffie een deel van de pijn wegneemt. Daarnaast helpt het je lichaam met het absorberen van de pijnstillers.

Een andere tip, die je misschien al hebt gehoord, is dat het belangrijk is om in een donkere en stille kamer te liggen. Dit komt vanwege de gevoeligheid voor lucht en geluid die bij migraine komt kijken.

Wat ook goed is voor je lichaam, is magnesium. Dit mineraal vind je voornamelijk in groenten, vezels en noten. Dit helpt je niet op het moment van de migraine, maar kan naar het schijnt een migraineaanval voorkomen.

Iets anders dat zou kunnen werken is het Groot Hoefblad. Dit is een struik die voorkomt in Zuidwest-Azië, Europa en Noord-Afrika. Volgens verschillende studies zou bijna 80% van de mensen die elke dag een dosis extract van hoefblad namen, verlichting van de migraineklachten voelen.

Geen definitieve oplossing

Helaas is er nog geen definitieve oplossing voor die vervelende migraine. Als je er veel last van hebt zou je deze dingen kunnen proberen. Hopelijk verminderen je klachten.

Stoppen met de pil: dit is alles wat je erover moet weten

Migraine stoppenHealthlineThuisarts

Reageer op artikel:
Wat te doen bij migraine? Deze tips helpen je
Sluiten