Beauty 26 okt 2018 Tessa Ponjee

Regent het pijpenstelen? Dit zijn de tips tegen pluizig haar die je nodig hebt

De herfst is volop bezig en dat betekent dat het buiten vochtig wordt. Als je pech hebt, zie je er binnen de kortste keren uit als een poedel door de regenbuien. Dit is hoe je pluizig haar voorkomt.

Tips pluizig haar

Heb je je haren ‘s ochtends helemaal gesteild, kom je erachter dat het buiten keihard regent. Shit. Want dat betekent dat je haar binnen de kortste keren knisperend haar weg omhoog vindt in een pluizende coupe. Niet zo sexy. Daarom hebben wij de handigste tips voor je op een rijtje gezet.

Het begint in de douche

Om te voorkomen dat je wordt verward met een poedel, begint de voorbereiding van gladde haartjes in de douche. Als je het weerbericht van tevoren hebt gecheckt en het is regenachtig, was je haren dan met shampoo en conditioner speciaal tegen pluizig haar. Dan heb je die alvast in de pocket.

Drogen, drogen, drogen

Zorg er daarnaast ook voor dat je je haren niet ruw afdroogt met een handdoek. Dat is natuurlijk sowieso al funest voor je lokken omdat een handdoek gelijk staat aan een kapmes voor je punten, maar dat terzijde. Wanneer je je haren afdroogt met een handdoek breekt de hele boel af en dat is een startsignaal voor je pluishaar.

In plaats daarvan kan je beter je natte haren in een handdoek draaien en het laten zitten, zodat het overtollige water geabsorbeerd wordt zonder het erger te maken.

Ga van nat naar droog real quick

Mocht je dan toch geteisterd zijn door die wolk die klonk alsof ze nooit is teruggebeld door d’r one night stand, zorg er dan voor dat je je haar ASAP droogt. Hoe langer je haar nat is, hoe groter de kans dat het pluist.

Mocht je nu ergens zijn waar geen föhn in de buurt is (zo ongeveer overal behalve thuis), droog dan je haren snel onder een handdroger. Ja, je staat voor lul. Maar liever vijf minuten voor lul staan dan de hele dag, toch? Door de lucht van een handdroger die naar beneden gaat, is de kans groot dat je haar ook zo blijft.

Can’t touch this

Als je de regen hebt getrotseerd is je haar al poreus. Wat je dan niet wilt doen, is het aanraken. Hoe meer je je haren aanraakt, hoe meer het zweet en de hitte vocht in je haar verspreidt. Daardoor, je raadt het al, vliegt het meteen weer vrolijk omhoog.

Slaap in zijde

Als je zo’n persoon bent die ‘s avonds haar haren wast en steilt, voorkom dan een Einstein kapsel door met je haren in een zijden sjaal te slapen. Dit helpt enorm met het smooth houden van je kapsel, waardoor het de volgende dag iets meer druppels aankan.

Rock gewoon die wetlook

Mocht niks werken dan zit er nog maar één ding op: rock die wetlook meid. Ga van huis weg met een lading mousse in je haar waar je u tegen zegt en trotseer elk seizoen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Van pixie cuts tot lang golvend haar – deze kapsels staan mooi bij iedereen

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Regent het pijpenstelen? Dit zijn de tips tegen pluizig haar die je nodig hebt
Sluiten