Spice it up – met deze 10 tips geef je je leven een boost

Zit je vast in de routine van volwassenheid? Je weet wel, dat leven waarin je zo gefocust bent op je werk, je rekeningen betaalt en om 6 uur ’s avonds het eten klaar staat te maken. Stop deze tijdelijke inzinking en laat je niet volledig vegeteren. Als twintiger mag (lees: moet) je leven vlammen, dus kom op.

Tja, af en toe is vuur, passie en spontaniteit ver te zoeken. That’s life. Maar het is echt niet onmogelijk om volwassenheid te combineren met levenslust en opwinding. Sleur is nergens voor nodig. Gebruik de volgende tips om je leven op te schudden.

1. Ga uit eten met jezelf, gewoon omdat het kan

Zoek een leuk restaurant waar je nog nooit geweest bent en trakteer jezelf op een heerlijk diner. Best spannend misschien en dat geeft je leven meer pit.

2. Neem een nieuwe route naar het werk

Misschien lukt het niet om je baan aan te passen, maar je kunt je reis ernaartoe mogelijk wel veranderen. Fiets tijdens een zomerse dag via een mooiere route naar je werk of parkeer de auto iets verder en wandel het laatste stukje. Kun je geen andere route bedenken, zorg dan voor iets anders nieuws. Haal je koffie onderweg eens ergens anders of kijk al wandelend naar boven in plaats van voren (pas op voor lantaarnpalen).

3. Probeer een radicaal experiment

Leuk je leven op en ga een maand compleet eerlijk zijn, geen tv kijken, vijf dagen per week seks hebben, niet zeuren, vegetarisch eten, elke week een nieuwe stad ontdekken, twee keer per week uit eten. You name it. Lekker anders dan anders en wie weet steek je er nog iets van op.

4. Haal de bezem door je woning

En leef je vooral uit! Gebruik Pinterest als inspiratiebron en begin met het maken van ideeën voor je huis.

5. Streep een item van je bucketlist

Je hebt vast wel een bucketlist, of op z’n minst dingen die je nog graag wilt doen. Dus, stof het af, kijk eens wat er op staat en doe er zo snel mogelijk eentje. Hallo, opwinding.

6. Plan een toffe vakantie

Je leven lijkt misschien saai omdat je elke dag hetzelfde doet. In feite kijk je daardoor niet naar iets uit. Plan een kleine vacay. Elke dag dichterbij je vakantie, zorgt voor een vreugdedansje.

7. Zoek de adrenaline op!

Je kunt de adrenaline opzoeken door te gaan skydiven, raften of kajakken. Maar je kunt ook klimmen in het klimbos, met een luchtballon over de stad zweven of probeer gewoon eens een nieuw ingrediënt uit.

8. Lees een bestseller

Vond je lezen vroeger leuk? Pak dan eens een goed boek. Zo ga je op reis zonder dat je ooit de bank hoeft te verlaten. Maak elke dag wat tijd vrij om dat leuke boek te pakken en even te lezen, al is het maar vijftien minuten.

9. Ontkoppel jezelf van alle elektronica

Als je je verveelt, pak je je telefoon. Toch? Ontkoppel en ga iets anders doen als je je verveelt. Doorbreek de sleur en get your groove back!

10. Vraag de persoon waar je een crush op hebt op date

Oké, zorg ervoor dat het geen Ryan Gosling of Justin Bieber is want dat is een beetje off-limit. Sorry! Ga op date met iemand waar je een oogje op hebt of speur Tinder of de kroeg af. Een date maakt je op een goede manier nerveus en haalt je uit je comfort zone. Heb je al een vriend of vriendin? Ook dan kun je regelmatig met elkaar op date, waarbij je om en om de ander verrast.

Elitedaily

Reageer op artikel:
Spice it up – met deze 10 tips geef je je leven een boost
Sluiten