Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 5 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

5 tips voor een tijdloos interieur, want meubels kosten een godsvermogen

We schrijven hier vaak genoeg over de trends op interieurgebied, maar helaas is het niet mogelijk om regelmatig bakken met geld aan ons interieur te besteden. Meubels zijn duur. Heel duur. En het laatste waar je op zit te wachten, is dat je na een jaar alweer uitgekeken bent op het interieur dat je voor een godsvermogen kocht. Daarom geven we je tips over hoe je een tijdloos interieur regelt, want het leven is al duur genoeg.

Hoe trendgevoelig we ook zijn, die hippe roze bank is even duur als jouw huur – al dan niet duurder. En aangezien we deze zomer al leeglopen op de festivals, zomerjurkjes en het terrasjes pakken, is investeren in een tijdloos interieur geen overbodige luxe.

Tips voor een tijdloos interieur

Een tijdloos interieur gaat ontzettend lang mee en ben je niet snel zat. Deze tips besparen je een smak geld en daarvan kan je weer wat kleinere trendy accessoires kopen.

1. Houd het persoonlijk

Wie aan een tijdloos interieur denkt, denkt vaak aan saai, strak en zielloos. Maar dit is niet wat ermee wordt bedoeld. Maak jouw interieur af met persoonlijke items en meubels die echt bij jou passen. Dingen die je uit verliefdheid koopt ben je minder snel zat dan meubels die je koopt omdat het nu hip is.

Home in Milan designed by @quincocesdrago (Photo by @albertostrada ) #interiors #interior #inspiration #inspo #home #house #art #architects #architect #architecture #apartment #decoration #decor #design

1,756 Likes, 10 Comments – INTERIORGLOBE (@interiorglobe) on Instagram: “Home in Milan designed by @quincocesdrago (Photo by @albertostrada ) #interiors #interior…”

2. Doe rustig aan met de kleuren

Hoe verleidelijk het ook is om de muur een gezellig kleurtje te geven of een levendig behangetje, je raakt er snel op uitgekeken. En nu willen we niet zeggen dat alle muren smetteloos wit moeten zijn, maar neutrale kleuren zijn een safe bet. Natuurlijke tinten op de muur laten de ruimte over om te spelen met kleuren in de rest van het interieur. Als jij die felroze muur zat bent, dan moet je ook jouw inrichting die daarop is aangepast vervangen. Kijk, daar zit je niet op te wachten.

Hola! Fijne koningsdag ? De meest gestelde vraag onder mijn foto’s: “welke verf hebben jullie gebruikt op de wandkasten beneden bij de tv?”.. Ik moest even zoeken, maar de verf is van Painting the Past en de kleur heet ‘SC 07 Khaki’! Een hele fijne verf, geen vette vingers op te zien niks. Nog steeds heel blij mee! ? Wat doen jullie vandaag? Wij bleven lekker thuis.. Heerlijk luierdagje. Fijn weekend! ?

3,750 Likes, 24 Comments – Manon Tilstra * Interieur (@interiorbynon) on Instagram: “Hola! Fijne koningsdag ? De meest gestelde vraag onder mijn foto’s: “welke verf hebben jullie…”

3. Klassieke items

Goede klassiekers vervelen nooit. Een mooi meubelstuk dat er over tien jaar nog prachtig uitziet is best wat geld waard. Er hangt waarschijnlijk een flink prijskaartje aan een mooi klassiek stuk, maar ieder jaar een andere eettafel kopen bij Ikea kost ook een godsvermogen. Het gaat allemaal om slim kiezen.

4. Persoonlijke favorieten

De items waar jij al langere tijd verliefd op bent en veel (emotionele) waarde aan hecht, dat zijn de items die een plekje in jouw interieur verdienen. Hier krijg je nooit spijt van en bovendien geven ze jouw woning karakter. We hebben het hier over het kastje dat je van je opa kreeg of die robuuste stoel uit jouw ouderlijk huis.

Berlin apartment designed by Annabell Kutucu (Photo by @claus_brechenmacher ) #interiors #interiordesign #interiordesigner #interiors #inspiration #interior_design #apartment #art #architecture #architects #architect #home #house #decoration #decor #design #sofa #berlin #studio

3,968 Likes, 63 Comments – INTERIORGLOBE (@interiorglobe) on Instagram: “Berlin apartment designed by Annabell Kutucu (Photo by @claus_brechenmacher ) #interiors…”

5. Accessoires zijn key

Wil je toch een beetje meegaan met de interieurtrends van nu? Wij begrijpen dat, maar raden je aan om al die trendy taferelen te beperken tot in de woonaccessoires. Bepaalde kleuren, patroneren of materialen komen en gaan ontzettend snel, en dan ben jij blij dat je niet voor een immens bedrag hebt geïnvesteerd in deze woontrend.

Het is nooit een slecht idee om te investeren in een paar key items voor in je interieur. Dit zijn de spullen waar je langere tijd plezier van hebt, ook wanneer je naar een nieuwe woning verhuist.

Roomed

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.