Met deze 9 tips hoef jij je niet te vervelen op het strand

Een heerlijke dagje, weekendje of weekje, naar het strand is heerlijk. Lekker bakken in het zand en af en toe een duikje nemen in de zee. Maar ga jij je op een gegeven moment toch een beetje vervelen? Dan zijn de volgende tips er om je te redden, want hiermee ga je je niet vervelen.

Verveling op het strand

Na een uurtje of twee heb je je zomerse playlist al twee keer geluisterd, heb je je Pringles allemaal opgegeten en heb je het nu gewoon heet. Dus snel doorlezen, want met deze tips kan jij de hele zomer op een tropisch strandje liggen.

1. Neem duizend boeken mee

Wij durven onze handen in het vuur te steken dat jij een lijstje boeken hebt die je ‘nog gaat lezen’. Toch doe je dit nooit, want waar haal je de uren in de dag vandaan? Een dagje op het strand is dé uitgelezen kans om eindelijk aan die stapel te beginnen. Ga lekker in de schaduw liggen en begin met lezen. Ontspannend, vermakelijk én goed voor je.

2. Word actief

Het klinkt nogal tegenstrijdig om actief te worden, maar het is juist perfect. Op een loopband rennen vinden velen nogal suf, maar op een strand?! Dat is juist heerlijk. Doe wat yogamoves terwijl je uitkijkt op de oceaan en de ondergaande zon. Zucht… heerlijk.

Ben je niet zo’n zweefteef als wij, dan zijn er genoeg andere strandactiviteiten. Leer surfen, ga snorkelen of wakeboarden. Er is zoveel te doen op het strand.

3. Organiseer een picknick

Het strand is de ideale omgeving voor een gezellige picknick met je vrienden. Ga voordat je het strand opgaat even langs te supermarkt en pak je favoriete etenswaren. Flesje wijn, stokbroodje en misschien een spelletje zoals 30-seconds? Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen.

4. Ga knutselen

Stranden zitten vol met verstopte schatten, dus waarom niet van alles verzamelen en knutselen? Zoek wat leuke schelpjes, stenen en andere dingen. Je kan je eigen hipstersieraden in elkaar knutselen die er leuk uitzien én ervoor zorgen dat je je vermaakt.

5. Maak een kampvuur

Als je liever in de namiddag naar het strand gaat, dan kan je na een tijdje een kampvuur maken. Zorg ervoor dat je marshmallows (essentieel!) meeneemt en ga gezellig met je vrienden rond het vuur zitten.

6. Instagram shoot

Dit lijkt ons nogal een logische activiteit want duh, die omgeving? Het strand is misschien wel een van de leukste plekjes om wat nieuwe content voor je insta feed te maken. Bij het water, op je handdoek, onder een parasol, er zijn genoeg opties om die zomerse en jaloersmakende kiekjes te schieten.

7. Maak nieuwe vrienden

Of je nu alleen of met vrienden naar het strand gaat: het is een mega makkelijke plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Bijna iedereen op het strand is ontspannen, dus zijn ze meer open dan normaal. Doe mee met een potje volleybal of plaats je handdoek in de buurt van een groepje mensen. Wedden dat je weggaat met nieuwe matties?

8. Doe het rustig aan

Natuurlijk, we begrijpen dat je lekker bezig wilt blijven en dat je je niet graag verveelt. Maar naar het strand gaan doe je natuurlijk ook gewoon voor je ontspanning. Probeer op z’n minst een paar uurtjes even compleet te ontspannen. Het leven is al druk en chaotisch genoeg, dus even in het moment zijn is echt belangrijk.

9. Neem je huisdier mee

Neem je beste vriend (lees: hond) mee als het strand het toelaat. Er gaat niks boven spelen met je hond op het strand. Dieren vinden het namelijk fantastisch. En jij dus ook.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Met deze 9 tips hoef jij je niet te vervelen op het strand
Sluiten