Renée
Renée Beauty 9 okt 2017

Maak deze 5 fouten absoluut niet tijdens je beautyroutine

Heb jij vaak last van een gevoelige huid? Of krijg je op de meest willekeurige momenten ineens last van pukkels en andere onzuiverheden? Grote kans dat dit toch niet helemaal sporadisch gebeurt, maar dat je hier zelf iets aan kunt doen. Lees snel verder voor onze beste tips – allemaal uit eigen ervaring!

Zo bestaat er een grote kans dat je ondanks je intensieve reiniging toch nog onzuiverheden op je gezicht laat zitten, maar ook het simpele feit dat je huid onvoldoende gehydrateerd is, kan puistjes veroorzaken. Hierbij vijf mogelijke oorzaken.

1. Je reinigt je huid onvoldoende

Je zou dit een inkoppertje kunnen noemen, maar toch reinigen we over het algemeen onze huid onvoldoende. Gebruik je dagelijks een watje met make-upreinigingsmiddel om je foundation en mascara eraf te halen, maar laat je het daarbij? Dan blijft er met grote kans residu achter dat in je poriën gaat zitten. Zorg er dus altijd voor dat je huid optimaal gereinigd is door ook dit residu weg te halen. Zelf reinigen we onze huid het liefst met micellair water (bijvoorbeeld deze van Simple – €4,99 voor 200ml). Verzorg je huid na de reiniging ook goed met een moisturizer! Voeg je graag direct wat hydratering toe aan je reiniging? Dan zou je ook deze hydraterende face wash kunnen proberen (vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen).

2. Je reinigt je make-upkwasten nooit

Je kunt je huid wel zo mooi en goed verzorgen als je wil, maar als je hier vervolgens met een onzuivere kwast overheen gaat, heeft dat ook weinig zin. Kun jij je nog de laatste keer herinneren dat je je poederkwast hebt gereinigd? Helemaal top als je hier met een ‘ja’ op kunt antwoorden, maar we moeten eerlijk bekennen dat we hier zelf ook niet zo goed in zijn. Reinig je kwasten dus minimaal wekelijks met een milde zeep of kwastenreiniger (of gewoon met je micellair water) en wedden dat je huid er ook beter uit gaat zien?

3. Je huid krijgt onvoldoende hydratatie

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan een te droge huid juist voor pukkels of andere onzuiverheden zorgen, en niet alleen een huid die te vet is. De oliën die van nature in de toplaag van je huid bestaan, zorgen onder andere voor een barrière om het vocht in je huid te houden. Als je huid niet voldoende gehydrateerd wordt, of de oliën volledig uit de huid worden gewassen, kan dit vocht dus ontsnappen. Doordat én je huid minder gevoed is én deze barrière verzwakt is, kunnen bacteriën en chemicaliën makkelijker je huid doordringen.

Het dagelijks gebruik van een goede moisturizer zou zomaar de oplossing voor je pukkels kunnen zijn – en dus niet de reden achter het ontstaan ervan. Probeer bijvoorbeeld eens deze erg vriendelijk geprijsde moisturizer die je huid wel twaalf uur lang gehydrateerd houdt. Voed je huid op een zo zacht mogelijke manier, bij voorkeur met producten die vrij zijn van overbodige kleur- of geurstoffen. Een luxe serum in je verzorgingsroutine is altijd fijn, maar het voornaamste is dat de basis goed is!

4. Je behandelt je huid te ruw

Als je een onzuivere huid hebt, bestaat er de kans dat je extra graag naar zware scrubs en andere behandelingen grijpt. Toch kan dit helaas averechts werken en je huid nog meer beschadigen. Kies dus altijd voor milde producten – van je dagcrème en reiniging tot zelfs de watjes of doekjes die je gebruikt. Breng zo min mogelijk druk uit op je huid terwijl je deze verzorgt en masseer ‘m zacht. Des te ruwer je met je huid omgaat, des te sneller er zich rimpels kunnen vormen!

5. Je kijkt te weinig naar ingrediënten

We kijken met z’n allen steeds meer naar labels op etenswaren, maar eigenlijk is het ook wel slim om dit bij beautyproducten te doen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van wat je op je huid smeert, zeker als je huid makkelijk geïrriteerd raakt. Heeft je huid al die geur- en kleurstoffen immers wel nodig? Grote kans dat je wel wat mag minderen! Zorg dus ook voor voldoende pure en zachte producten in je beautyroutine.

En om maar direct een concrete tip te geven: Simple is eindelijk verkrijgbaar in Nederland!
Waar we Simple voorheen steeds meenamen van onze trips naar Groot-Brittannië, is dit Britse nummer één huidverzorgingsmerk nu ook eindelijk in ons eigen landje verkrijgbaar. De lijn van Simple bestaat uit betaalbare en ‘complete’ producten die allemaal vrij zijn van kunstmatige kleur- en geurstoffen. Ideaal voor een zachte, maar grondige reiniging van de huid, maar ook voldoende verzorging door de mix van multivitaminen, drie keer gezuiverd water en zuivere, skin-loving ingrediënten (en dus niets anders). Ook erg geschikt voor de gevoelige huid.

Daarnaast zouden we niets tippen dat niet in ieder budget past en zijn de producten van Simple dan ook erg vriendelijk geprijsd, ondanks de hoge kwaliteit. De reinigingsproducten beginnen bij €3,49; de moisturizers dragen een prijs van €5,99 voor maar liefst 125ml en de luxere crèmes kosten €9,99 (gewoon te vinden bij Kruidvat en Trekpleister). Een overzichtelijke en complete lijn, die niet alleen goed is voor de huid, maar ook voor je portemonnee; begrijp je nu waarom we zo fan zijn?

In samenwerking met Simple

Reageer op artikel:
Maak deze 5 fouten absoluut niet tijdens je beautyroutine
Sluiten