Met deze tips heb je binnen no time die twee vrienden aan elkaar gekoppeld

Bestaat er een beter gevoel dan het koppelen van twee vrienden? Het feit dat jij en jij alleen een nieuw verliefd stelletje hebt gevormd, betekent in feite dat je letterlijk een wandelende Cupido bent. Maar hoe kom je daar? Hoe vraag je of ze überhaupt af willen spreken? Wat nou als het niet klikt?

We zetten een aantal tips op een rijtje waardoor jij die date tussen twee vrienden regelt als een echte professional.

1. Wanneer en hoe begin je erover?

Het beste kun je het een beetje tussen neus en lippen door vragen. Je zou iets kunnen zeggen als: “Ik was laatst met een vriend(in) en ik denk dat het écht een type voor jou is.” Leg kort uit waarom je denkt dat het een match made in heaven is en stel voor een date op te zetten.

Wat als ze elkaar al kennen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je twee vrienden elkaar wel vaag kennen, maar nog nooit echt hebben gesproken. In dat geval zou je het erop kunnen gooien dat je Persoon A wel eens naar Persoon B hebt zien kijken en je dacht dat het wel een match zou kunnen zijn.

2. Ken iedereens prioriteiten

Iemand die dagelijks in de gym staat zal minder lekker matchen met iemand die dagelijks pizza eet. Weet wie je probeert te matchen. Dit geldt voor hobby’s, maar ook voor levensdoelen en -idealen. Is de ene vriend bijvoorbeeld bereid een volledige relatie aan te gaan, maar is de ander meer op zoek naar een fling? Houd die twee dan lekker bij elkaar vandaan. Daar gaat alleen maar ellende van komen.

3. Wees niet opdringerig

Als ze niet willen, dan willen ze niet. Hoe goed ze ook bij elkaar passen, als jij een date gaat opdringen, zal het er zéker nooit van komen. Ook als de een wel graag wil en de ander is minder enthousiast, is het beter om de date alsnog af te blazen. Het is voor beide partijen oneerlijk als ze er achteraf achterkomen dat ze er niet hetzelfde in staan.

4. Wees eerlijk

Voordat ze op date gaan, moeten je vrienden natuurlijk wel min of meer weten wie ze tegenover zich krijgen. Je kunt daarom een beetje over de persoonlijkheid en hobby’s van je vrienden vertellen, maar wees wel realistisch. Niemand wordt er beter van als je een heel ander persoon hebt neergezet dan dat er daadwerkelijk komt binnenlopen. Hetzelfde geldt voor foto’s. Natuurlijk stuur je een leuke foto door, maar aan een overbewerkte foto heeft niemand iets. Ze moeten elkaar namelijk nog wel herkennen.

Al met al komt het er dus op neer dat je van tevoren goed bedenkt of de twee écht bij elkaar passen. Is dit zo, stel dan een date voor. Willen ze dit, leuk! Zien ze het niet zitten, jammer dan. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

9 geniale zomerdates waardoor je de ander goed leert kennen

Elite Daily

Reageer op artikel:
Met deze tips heb je binnen no time die twee vrienden aan elkaar gekoppeld
Sluiten