NSMBL tipt: dit kun je doen in het weekend van 1 en 2 februari

Het is alweer woensdag, wat betekent dat het weekend om de hoek staat. Toedeloe slappe koffie, laterrr zeurende collega en om die naderende deadline stress je over een paar dagen wel weer. Het weekend is van jou en jou alleen, en daar ga je optimaal van genieten. Maar wat moet je nou doen met al die vrije tijd? In NSMBL tipt zochten we het voor je uit.

NSMBL tipt – dit kun je doen dit weekend

Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je juist even helemaal geen inspiratie? Niet getreurd. Wij zetten een aantal leuke activiteiten in Nederland op een rijtje. Zo hoef je je geen moment te vervelen dit weekend.

1. Einde van Dry January in Amsterdam – 31 januari

We hebben gestreden met bloed, zweet en tranen, maar aankomend weekend is het eindelijk zo ver. Het einde van januari is in zicht en dat betekent ook het einde van Dry January. We mogen vieren dat we deze maand zonder alcohol hebben volgehouden en dat vieren we met (je raadt het al) een glaasje alcohol.

Het einde van Dry January wordt gevierd in de Kopstootbar in Amsterdam. Oud en nieuw is er niks bij want vanaf acht uur tellen we af tot middernacht om te vieren dat we weer mogen drinken. Neem je zuipmaatje dus mee en vier de start van het drankjaar.

2. VroegZat in Arnhem – 31 januari

In de avond naar feestjes gaan is leuk, tot je je beseft dat je veel te laat naar huis bent gegaan en heel moe bent. Die tijden zijn afgelopen, want VroegZat komt met de oplossing: het feestje begint eerder op de avond. Het begin van het nachtleven wordt verschoven naar half acht en duurt tot twaalf uur. Zo ga je gewoon op een normale tijd naar bed en ben je de volgende dag lekker fit. Win-win situatie toch? De leukste hitjes om op los te gaan hoor je hier, dus kom op tijd, want de avond kan niet vroeg genoeg beginnen.

3. Chinees Nieuwjaar in de Markthal Rotterdam – 1 februari

Wat is er nou beter dan een nieuw jaar vieren? Nou, twee keer het nieuwe jaar vieren. Het Chinese nieuwjaar wordt aankomend weekend in de Markthal in Rotterdam gevierd. Dit jaar is het jaar van de rat en de muis en dat staat volgens de Chinese cultuur voor welvaart en goede zaken.

Verschillende traditionele dansen, gelukskoekjes en leuke activiteiten zijn aanwezig in de Markthal. Wil jij de Oosterse cultuur proeven en het Chinese nieuwjaar ervaren? Breng dan zeker een bezoekje aan onze havenstad dit weekend.

4. Lovumba in Groningen – 1 februari 

Vamos a la Groningen, want dit weekend is daar een feestje om de zomerse sferen in te luiden. Houd jij van heerlijke Latin zoals Salsa, Reggaeton, Merengue, Bachata en andere zwoele Caribbean geluiden dan ben je bij Lovumba aan het juiste adres. Lovumba staat al jarenlang bekend om volle danszalen omgeven door tropische sferen. Dus kan je echt niet wachten op de zomer? Je weet nu wat je moet doen dit weekend.

5. Vintage Kilo Sale in Utrecht – 2 februari

Ja, ja, het is weer zo ver: de Vintage Kilo Sale in Utrecht. Dit weekend organiseert het Filmcafé in Utrecht samen met Square Eight Vintage de Kilo Sale met een hele uitgebreide collectie. Er zijn verschillende vintage items in diverse stijlen en genoeg pareltjes om door jou gevonden te worden. Van bloesjes met te gekke printjes, jassen van leer, wol of katoen, broeken in verschillende modellen, sweaters in diverse kleuren, tot accessoires. Voor iedereen zit er wat tussen, dus rol je mouwen op en snuffel door héél veel vintage kleding.

6. Mama’s Brunch bij Mama Makan in Amsterdam – 2 februari

Dry January is over en dat betekent: boozy brunch! Bij Mama Makan kan je vanaf dit weekend terecht voor een heerlijk uitgebreid brunchmenu, vol lekkers. Van zoete pannenkoeken met in rum gedrenkte ananas tot de lekkerste Indonesische gerechten. Extra leuk: ze serveren bijpassende cocktails.

Reageer op artikel:
NSMBL tipt: dit kun je doen in het weekend van 1 en 2 februari
Sluiten