NSMBL tipt – dit kun je doen in het weekend van 14 en 15 september

Het is alweer woensdag, wat betekent dat het weekend om de hoek staat. Toedeloe slappe koffie, laterrr zeurende collega en om die naderende deadline stress je over een paar dagen wel weer. Het weekend is van jou en jou alleen, en daar ga je optimaal van genieten. Maar wat moet je nou doen met al die vrije tijd? In NSMBL tipt zochten we het voor je uit.

NSMBL tipt – dit kun je doen dit weekend

Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je juist even helemaal geen inspiratie? Niet getreurd. Wij zetten een aantal leuke activiteiten in Nederland op een rijtje. Zo hoef je je geen moment te vervelen dit weekend.

1. Parels van de Stad festival in Amsterdam – 14 september

Nog precies 1 WEEK te gaan tot de tweede editie van Parels van de Stad! ??❤️ #Amsterdam #PVDS #Festival

157 Likes, 4 Comments – Parels van de Stad (@parelsvandestad) on Instagram: “Nog precies 1 WEEK te gaan tot de tweede editie van Parels van de Stad! ??❤️ #Amsterdam #PVDS…”

Het zonnetje gaat dit weekend schijnen en dat betekent dat we natuurlijk naar buiten gaan. Mocht je denken dat het festivalseizoen al geëindigd is, heb je het verkeerd. Deze zaterdag vindt namelijk het laatste festival van dit festivalseizoen plaats en dat feestje wil je niet missen.

Parels van de Stad is een festival voor Amsterdam en door Amsterdam. Deze zaterdag moet je in Havenpark Amsterdam zijn voor optredens van onder andere Tabitha, Frenna, Full Crate en Benny Rodrigues. Wat is er nou gezelliger dan met een biertje in je handen samen met je vrienden de zomer afsluiten? Dat dachten wij ook.

2. Rotterdam Street Culture event – 13 t/m 15 september

Laatste kans! ✨ Je hebt nog t/m aanstaande ‪zondag 15 september‬ de kans om de tentoonstelling ‘Street Dreams: How Hiphop took over Fashion’ te zien in de @kunsthal. Laat je inspireren door pioniers en sleutelfiguren uit de hiphop fashionindustrie en word verrast door de imponerende video-installatie ‘A Trip Down the Memory Block’. Ontdek de creatieve kracht van hiphop; vanaf the Bronx in de jaren ’70 tot aan de hypebeasts van nu! Mis het niet. ?.Op vrijdag‪ 13 September is er bovendien de closing party! Kunsthal x Operator: The Perfect Night. ‬Geniet van een live talk show en van performances van House of Vineyard in de tentoonstelling ‘Street Dreams: How Hiphop took over Fashion’. Presentator Samira Ben Messaoud gaat in gesprek gaat met Aruna Vermeulen (HipHopHuis) en gastcurator Lee Stuart, filmmaker Victor D. Ponten, stylist Isis Vaandrager en Guillaume Schmidt (Patta). Tot ‪02.00 uur‬ kan je dansen op de beats van DJ’s Edson & Code Red (Roger Brouwn), MeSoJorny, JJAQ & DAYZ en de jongens van Hunna tijdens de afterparty in het Kunsthalcafé[email protected] @hiphophuis @aruna @victordponten @isisvaandrager @kunsthal @operator.radio @hiphophuis #streetdreams #kunsthal #hiphop #rotterdamstreetcultureweekend #fashion #hypebeast #leestuart #hiphophuis #rotterdam #rottergram

35 Likes, 0 Comments – Rotterdam Street Culture (@rotterdamstreetcultureweekend) on Instagram: “Laatste kans! ✨ Je hebt nog t/m aanstaande ‪zondag 15 september‬ de kans om de tentoonstelling…”

Heb je geen zin in een kater op zondag en heb je liever een cultureel weekendje? Dan moet je in Rotterdam zijn. Hier vindt namelijk het Rotterdam Street Culture Weekend plaats. De stad zit vol talenten initiatieven op het gebied van kunst, hiphop en urban sports en dat talent verdient een podium.

Daarom vind je dit weekend door de hele stad verschillende evenementen. Met dit initiatief geeft de stad jong creatief talent de kans om hun werk aan het grote publiek te presenteren. Dat is natuurlijk iets waar wij volledig achter staan.

3. Wijvenkraam “Open Air” in Arnhem – 15 september

Yessss! nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover Wijvenkraam ‘Open Air’ op het Transformatorplein. Met veel fijne deelnemers en mooie spullen op deze nazomer editie. ZONDAG 15 september 11-17.00h / Transformatorplein 12 / Arnhem / bij @breakys.nl in samenwerking met @eetwinkelstroom Entree: € 3,- (kinderen t/m 12 gratis) #wijvenkraam #vintagemarkt #designmark #shoppen #muziek #djs #festival @indebuurtarnhem @explore_arnhem

43 Likes, 6 Comments – Wijvenkraam (@wijvenkraam) on Instagram: “Yessss! nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover Wijvenkraam ‘Open Air’ op het…”

In Arnhem kan je aankomende zondag terecht voor weer een editie van Wijvenkraam. Wijvenkraam is een markt vol met kraampjes met nieuwe kleding en tweedehands items, maar dan op een bijzondere manier. Verwacht geen “suffe” vlooienmarkt, maar een mega gezellig evenement. De hele dag door draaien leuke DJ’s hier platen waardoor jij je net gekochte items aan de wereld kan showen met een gezellig dansje. Het beste aan dit evenement? Het vindt buiten plaats waardoor je ook nog een paar van die fijne zonnestraaltjes op kan pikken.

4. Culturele Zondag Uitfeest in Utrecht – 14 & 15 september

Dit weekend vinden door heel het land culturele evenement plaats want ook in Utrecht is er genoeg te doen en te zien. Zaterdag en zondag vindt namelijk het Uitfeest weer plaats. Het Uitfeest in Utrecht is hét moment waarop de cultuursector zichzelf laat zien aan het grote publiek.

Zowel theater & dans, beeldende kunst, film- & beeldcultuur, literatuur en muziek komen voorbij dit weekend op verschillende plekken in de stad voorbij. De afsluiter van het evenement in Utrecht? Dat is een openluchtbioscoop van het Nederlands Film Festival met de vertoning van Baantjer: Het Begin. Kortom: hier wil je heen.

5. The Raindance Project in Amsterdam – 14 september

In one more week you will be dancing with us for a greener planet! Come and join next Saturday to thé climatefestival in the Vondelpark. ???? #theraindanceproject #justdiggit #aafkeromeijn #akwasi #amaraonwuka #andrekuipers #awanto3 #bokoesam #dejeugdvantegenwoordig #donnie #joostvanbellen #naaz #theflexican #rosaanders #milanvandermeulen #pakhuisdezwijger #yungnnelg #floortjedessing #harmedens #shamirovandergeld #green #climatechange #savetheplanet

81 Likes, 2 Comments – The Raindance Project (@theraindanceproject) on Instagram: “In one more week you will be dancing with us for a greener planet! Come and join next Saturday to…”

Aankomende zaterdag kan je in Amsterdam dansen voor een betere planeet. Justdiggit organiseert in het Vondelpark namelijk een muziekevenment voor het klimaat. Van 12:00 uur tot 21:00 uur komen muzikanten, DJ’s, dansers, wetenschappers en sprekers samen in het Openluchttheater in het Vondelpark. De artiesten zijn de minsten niet: onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Akwasi,en Naaz treden op en dat belooft een groot feest te worden. Ook niet vervelend: het evenement is helemaal gratis.

Reageer op artikel:
NSMBL tipt – dit kun je doen in het weekend van 14 en 15 september
Sluiten