NSMBL tipt: dit kun je doen in het weekend van 25 en 26 januari

Het is alweer woensdag, wat betekent dat het weekend om de hoek staat. Toedeloe slappe koffie, laterrr zeurende collega en om die naderende deadline stress je over een paar dagen wel weer. Het weekend is van jou en jou alleen, en daar ga je optimaal van genieten. Maar wat moet je nou doen met al die vrije tijd? In NSMBL tipt zochten we het voor je uit.

NSMBL tipt – dit kun je doen dit weekend

Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je juist even helemaal geen inspiratie? Niet getreurd. Wij zetten een aantal leuke activiteiten in Nederland op een rijtje. Zo hoef je je geen moment te vervelen dit weekend.

1. Art Walk #2 in Utrecht – 24 januari

De Arts Walks zijn in volle gang door het hele land en dit weekend is het tijd voor de Art Walk in Utrecht. Iedere Art Walk heeft een bepaald thema en deze tweede editie in Utrecht is een wintereditie. Ontdek alle galeries en presentatieruimtes in het mooie Utrecht met of zonder begeleiding van een gids.

Je bent niet alleen gezond bezig door een rondje te lopen, maar je snuift ook nog een hoop cultuur. Aan het einde van de Art Walk is een afsluitende borrel, dus roep je vrienden bij elkaar voor een gezellig blokje om.

2. De Nijmeegse Bierfeesten Wintereditie – 24 t/m 26 januari

Aankomend weekend staat heel Nijmegen in het teken van jawel, bier. Dit jaar zijn er niet twee, maar drie dagen vol met alle soorten bier die je je maar kan bedenken. Van een simpel pilsje tot de lekkerste speciaalbiertjes, het is er allemaal. Iedere dag is er een ander thema, dus geen één dag zal vervelen. Op vrijdag is het Thank Hop It’s Friday, de zaterdag staat in het teken van de speciaalbieren van Nijmegen en op zondag is er aandacht voor de bieren van dit moment. Daarnaast is er een Nijmeegse bierverkiezing, dus stem op jouw favoriete bier en wie weet mag je deze wel mee naar huis nemen. Je weet wat je te doen staat dit weekend.

3. Cultuurnacht in Breda – 25 januari

Van cultuur krijgen we nooit genoeg en daarom is het een heel goed idee om aankomend weekend naar de Cultuurnacht in Breda te gaan. Tijdens deze nacht komen veel verschillende kunstenaars en artiesten bij elkaar om de pracht van onze kunst en cultuur te laten zien. Beeldende kunst, literatuur, dans, theater, film en muziek, het is er allemaal. Van vier uur ‘s middags tot drie uur ‘s nachts geniet je van iedere vorm van kunst en cultuur. En mocht je zelf super getalenteerd zijn of over geweldige kunst beschikken, meld je dan vooral aan.

4. Chit Chat Friday | Grand Opening in Eindhoven – 24 januari 

Wie houdt er nou niet van een goede VrijMiBo? Aan het begin van de week verlangen we al naar de vrijdag en dat doen we nu nog meer door Chit Chat Friday. Dit is namelijk een next level borrel met je collega’s en vrienden. De borrel vindt plaats in de meest geheime parel van het centrum van Eindhoven: Domusdela.

Domusdela is een eigentijdse kerk van Eindhoven, dus perfect voor een goede borrel. Chit Chat Friday is dé reden om je laptop dicht te klappen en je weekend te starten. Klets onder het genot van R&B, disco, house en classic hits en luidt het weekend goed in.

5. Expositie Hoogtij(d) in Almere – 25 januari t/m 10 mei

Denk je er wel eens over na hoe Nederland er over veertig jaar uitziet? En bedenk je je dan dat de zeespiegel stijgt en Nederland misschien wel voor een groot deel onder water staat? Helaas is dit de werkelijkheid van onze toekomst. Maar hebben we wel een plan b?

Fotojournalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen laat tijdens de tentoonstelling van Hoogtij(d) indrukwekkende beelden van het stijgende waterpeil zien en brengt de gevolgen hiervan (die nu al plaatsvinden) in beeld. De foto’s en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis wereldwijd en de noodzaak om in actie te komen. Zo interessant dat we gelijk in actie willen komen met z’n allen, want we willen in de toekomst liever niet naar ons werk zwemmen.

Reageer op artikel:
NSMBL tipt: dit kun je doen in het weekend van 25 en 26 januari
Sluiten