NSMBL tipt – dit kun je doen in het weekend van 3 en 4 augustus

Het is alweer donderdag, wat betekent dat het weekend om de hoek staat. Toedeloe slappe koffie, laterrr zeurende collega en om die naderende deadline stress je over een paar dagen wel weer. Het weekend is van jou en jou alleen, en daar ga je optimaal van genieten. Maar wat moet je nou doen met al die vrije tijd? In NSMBL tipt zochten we het voor je uit.

NSMBL tipt – dit kun je doen dit weekend

Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je juist even helemaal geen inspiratie? Niet getreurd. Wij zetten een aantal leuke activiteiten in Nederland op een rijtje. Zo hoef je je geen moment te vervelen dit weekend.

1. Solar Weekend in Roermond – 3 en 4 augustus

Vandaag begint het Solar Weekend officieel en dit feestje belooft veel goeds. Dit jaar vindt de vijftiende editie van het meerdaagse festival in Roermond plaats en ook NSMBL is hierbij aanwezig. Dat het dit jaar de vijftiende editie is van het festival betekent natuurlijk dat de organisatie heel veel bijzonders in petto heeft voor de bezoekers. Onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Len Faki en Ben Klock staan op de line-up.

2. Dekmantel Festival

In het verre zuiden vindt dus Solar Weekend plaats, maar ook in de hoofdstad van Nederland is genoeg te doen. Zo vindt onder andere Dekmantel Festival plaats van 31 juli tot en met 4 augustus in het Amsterdamse Bos. Naast het daadwerkelijke festival organiseert Dekmantel dit weekend ook overige activiteiten op andere plekken in Amsterdam zoals Muziekgebouw aan ‘t Ij, Shelter en Eye Filmmuseum.

3. Het beste van Tarantino in Arnhem – 4 augustus

Zoals jullie weten zijn wij enorm fan van de filmregisseur Quentin Tarantino. Binnenkort komt de negende film van het filmgenie in de bioscoop, ‘Once Upon A Time… In Hollywood’.

Om dat te vieren kunnen alle fans afreizen naar Arnhem om dit weekend Quentins beste werk te aanschouwen in filmhuis Focus. Onder andere Resevoir Dogs, Jackie Brown, en Pulp Fiction worden hier gedraaid.

4. Pluk de Nacht in Utrecht – 3 en 4 augustus

Als het goed is komt dit weekend het zonnetje weer om de hoek kijken en dat is fantastisch nieuws. Woon of ben je dit weekend in Utrecht en heb je zin om een filmpje te kijken, dan moet je naar Pluk de Nacht. Hier worden unieke films en documentaires geshowd in een prachtige openluchtbioscoop. Toegang voor de activiteiten en screenings kosten je niks, dus dat is al helemaal top.

5. Canal Parade in Amsterdam – 3 augustus

We sluiten de agenda van dit weekend af met het grootste feest dat dit weekend plaatsvindt: Amsterdam Gay Pride. Aankomende zaterdag vieren we met z’n allen de liefde en vechten we voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap. Hoe we dit doen? Door een e-nor-me botenparade door de grachten van Amsterdam. De hele stad verandert in één grote regenboog, iedereen is vrolijk en de liefde wordt de hele dag gevierd. Geloof ons als we zeggen dat je hierbij moet zijn geweest.

Reageer op artikel:
NSMBL tipt – dit kun je doen in het weekend van 3 en 4 augustus
Sluiten