Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De vermiste onderzeeër Titan is geïmplodeerd, maar wat betekent dat precies?

Een enorm drama: de onderzeeër Titan is vermist. Het houdt de wereld al dagen bezig en er komen steeds meer feitjes naar boven. De Titan moest de passagiers naar het scheepswrak van de Titanic zien krijgen, op zo’n 3.800 meter diepte. Dat is een gevaarlijke reis van ongeveer twee uur, maar er is nu al een langere tijd niks van ze vernomen. Er waren 4 plekken voor toeristen en één daarvan was de de Britse miljardair Hamish Harding. Ook een Pakistaanse zakenman en zijn zoon Suleman zaten aan boord.

Er wordt gesproken van een implosie en wij waren eigenlijk wel benieuwd wat dat in dit geval precies inhoudt. Geen ramptoeristen, gewoon interesse en een tikje onwetendheid vanuit onze kant. Daarom hebben we het even uitgezocht en mocht je geïnteresseerd zijn, lees vooral verder.

De vermiste onderzeeër Titan houdt de hele wereld bezig

Wat verschrikkelijk.. je zal maar zo ontzettend veel geld betaald hebben voor deze (gevaarlijke) reis en dan de eindbestemming niet halen. Wij leven mee met alle mensen die hier bij betrokken zijn, maar de zoon van de Pakistaanse zakenman raakt ons nog het meest. De 19-jarige Suleman bleek doodsbang te zijn voor de reis, maar ging tóch omdat zijn vader zo ontzettend fan was van de Titanic. De man was vanaf jonge leeftijd geobsedeerd door de Titanic en keek films, documentaires en tentoonstellingen erover, vertelt zijn oudere zus Azmeh Dawood aan NBC News. Het was ook nog eens vaderdag, dus zeg dan als zoon maar eens nee..

Gister werden uiteindelijk een aantal brokstukken op de zeebodem aangetroffen, op enkele honderden meters van de Titanic. De marine pikte mogelijk zondag al geluid op van implosie, dus dat is tijdens die twee uur durende reis al niet goed gegaan. Wat ontzettend naar.

Imploderen

De onderzeeër zou dus geimplodeerd zijn. Een verschilletje met exploderen dus, want met imploderen gaat alles naar binnen. Omdat wij benieuwd waren wat er dan eigenlijk precies gebeurd, hebben we dat opgezocht. Mocht je ook willen weten hoe zoiets eruit ziet, worden er in deze video een aantal voorbeelden gegeven.

@ohmeeegeeee

I couldnt imagine #submarine #titan #missing #implosion #implode #scary #ocean

♬ Creepy and simple horror background music(1070744) – howlingindicator

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.