Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 20 december 2019

To do’s rondom kerst wanneer je even géén familiediner hebt

We hebben er weer veel te lang op moeten wachten, maar over minder dan twee weken is het toch echt zover: het is tijd om die verstofte kerstjurk uit je kast te halen – of een nieuwe te kopen, of course – en je vol overgave te storten op dat heel-veel-gangendiner. Is de kerst bij jou nog niet helemaal volgepland? Hier nog wat leuke to do’s om die lege plekken op te vullen.

Kerst to do’s

Kerst is de tijd van het jaar om eindelijk weer eens bij te kletsen met je oom en tante die je al veel te lang niet gezien hebt. Toch zijn er daarnaast ook genoeg andere dingen die je kunt doen tijdens de feestdagen. Dit wil je allemaal doen tijdens de kerst, náást die familiediners bijwonen.

1. Oliebollen maken

Het is bijna kerst, en dus ook bijna tijd om het nieuwe jaar in te luiden met leuke mensen en champagne. Niks lekkerders dan op deze laatste dag van het jaar oliebollen naar binnen te werken. Meervoud inderdaad. Kerst is de ideale gelegenheid om zelf deze lekkernij te leren maken zodat je iedereen met oud en nieuw omverblaast met oliebollen uit eigen keuken.

2. Ga uit op tweede kerstdag

Tijdens kerst, vooral op tweede kerstdag, zijn er genoeg plekken waar je uit kan gaan. Zo kan je na het netjes aan tafel zitten met je familie nog even uitbundig dansen met je vrienden. Koop bijvoorbeeld kaartjes voor een feest of bezoek je favoriete kroeg – waar gegarandeerd wat te doen is tijdens deze dagen -.

3. Plan een derde kerstdag

Nog nooit derde kerstdag gevierd? Daar komt dit jaar verandering in. Verzamel een groep vrienden en kook allemaal één gerecht voor elkaar of spendeer deze dag met je lover door er samen een spannende kerst van te maken. Zegt hij of zij vast geen nee tegen, en zo verleng je de kerst mooi toch weer een dag.

4. Verwen je lichaam

Je hebt niet altijd gezelschap nodig, want je kunt het ook heel leuk hebben met jezelf. En dat is af en toe precies wat je nodig hebt. EasyToys weet dat maar al te goed en verkoopt op haar website alles wat jij en je lichaam nodig hebben. Tot en met 26 december zijn er stoute feestdagen op de EasyToys website, wat betekent dat er el-ke dag enorm veel korting wordt gegeven.

Zo zijn er aanbiedingen voor iedereen die wat minder geld wilt besteden, voor de mensen die wel van experimenteren houden en voor degenen die sámen een leuke avond willen hebben. Houd je van luxe speeltjes? Ook deze kan je hier voor een fijne prijs vinden.

5. Verwen jezelf nog meer

Bereid je voor op de kerst of kom juist bij van deze gezellige, maar hectische dagen door jezelf te verwennen met een chill avond (perfect te combineren met het vorige punt). Gebruik een masker voor je gezicht, stap in bad met Netflix aan je zijde (oké, met Netflix op een veilige afstand) en kruip daarna onder een lading dekens voor de tv. Als je Home Alone nog niet gezien hebt dit jaar, is dit het moment.

6. Ga indoor skiën of snowboarden

Zoals het er nu uitziet, gaat het ook deze kerst niet sneeuwen. Toch behoefte om witte vlokken te happen? Ga dan in de middag indoor skiën of snowboarden. Kan je daarna binnen opwarmen met een enorme mok chocolademelk en een gigantische toef slagroom.

Kerst is naast alle gezelligheid ook druk, druk, druk. Zorg dat je tussen alle heisa door ook aan jezelf denkt. Soms vergeten we onszelf te verwennen, terwijl je hier écht wel wat vaker de tijd voor mag nemen.

In samenwerking met EasyToys

Reageer op artikel:
To do’s rondom kerst wanneer je even géén familiediner hebt
Sluiten