Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Love & Life 9 nov 2017

Toerist in eigen land: Allard Pierson Museum in hartje Amsterdam

We delen met alle liefde de nieuwste hotspots, winkels en verrassende concepten. Maar er bestaan in ons land ook zo veel mooie locaties en gebouwen die ondanks hun bekendere naam mínstens zo leuk zijn. In ‘toerist in eigen land’ lichten we deze locaties uit. Deze week: het Allard Pierson Museum.

Wie en wat?

Het Allard Pierson Museum is een archeologisch museum in hartje Amsterdam. Het museum heeft een uitgebreide collectie met onder meer Egyptische, Mesopotamische, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, alsmede ongeveer 300 gipsafgietsels van Antieke beeldhouwwerken. Het museum is vernoemd naar Allard Pierson (1831-1896): van 1877 tot 1895 was hij hoogleraar aan de toenmalige Gemeentelijke Universiteit te Amsterdam in de Kunstgeschiedenis, Aesthetica en Moderne Letteren.

Pierson toonde een grote belangstelling voor de archeologie. Na Piersons overlijden richtte zijn zoon, de bankier J.L. Pierson (1854-1944), de Allard Pierson Stichting op. Met steun van de stichting kon een verzameling oudheden bijeen worden gebracht die uiteindelijk, in 1934, de collectie van het Allard Pierson Museum zou vormen.

Waar is het te vinden?

In hartje Amsterdam: Oude Turfmarkt 127! Het museum is bereikbaar vanaf het Centraal Station met de tramlijnen 4, 9, 16 en 24. Stap uit bij de halte Spui.

Hoeveel kost het?

Het Allard Pierson Museum is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00, behalve op maandag. Een kaartje voor volwassenen kost €10, Museumkaart-houders hebben gratis toegang. Met CJP kost het €5. Voor meer informatie bezoek je de website hier.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toerist in eigen land: Allard Pierson Museum in hartje Amsterdam
Sluiten