Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Love & Life 16 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Toerist in eigen land: Micropia in Amsterdam

We delen met alle liefde de nieuwste hotspots, winkels en verrassende concepten. Maar er bestaan in ons land ook zo veel interessante musea en mooie locaties die ondanks hun bekendere naam mínstens zo leuk zijn. In ‘toerist in eigen land’ lichten we deze locaties uit. Deze week: Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.

Wie en wat?

Micropia is ‘s werelds eerste ‘microzoo’. Dit betekent dat je het onzichtbare, microscopische leven bekijken kunt: van bacteriën tot virussen, algen en schimmels.

Microben worden over het algemeen beschouwd als vies, slecht of zelfs gevaarlijk; bacteriën worden geassocieerd met ziektes; en schimmels met bedorven voedsel. Eveline Hensel, directeur van Micropia, heeft hierover het volgende te vertellen: ‘Dit zijn juist de machtigste organismen op de wereld, zonder microben kunnen we niet leven! Ze trainen het immuunsysteem, maken vitamines aan en leveren vijftig procent van de zuurstof.”

De experience begint al in de lift naar het museum: er wordt ingezoomd op één persoon en vervolgens gaat er een megazoom op een wimper die vervolgens zo ver gaat totdat je wimpermijt ziet. Als je het museum binnenstapt, voelt het een beetje alsof je rondloopt in de wereld van Stranger Things: overal zijn er microscopen, je hoort vreemde buitenaardse geluiden en zelfs verderop is er een echt laboratorium te vinden.

Verder kun je een bodyscan laten maken. Er is te zien welke microben in bijvoorbeeld de maag, de darmen, op de huid of in de ogen leven. Heb je een leuke date? Sla dan de kiss-o-meter niet over…

Waar is het te vinden?

Het museum zit direct naast Artis! Neem tram 9 vanaf Amsterdam Centraal Station of tram 14 vanaf de Dam, uitstappen bij de halte Artis.

Hoeveel kost het?

Micropia is elke dag geopend van 09:00 tot 18:00. Een kaartje voor volwassenen kost €14, Museumkaart-houders hebben gratis toegang en studenten betalen €7,50. Voor meer informatie bezoek je de website hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Toerist in eigen land: Micropia in Amsterdam
Sluiten