Dit toilet is gemaakt van €17.000 aan Louis Vuitton-tassen

Lizette van Loenen 13 nov 2017 Art

Wat zou je doen met zeventienduizend euro? Je kunt er een prachtige wereldreis van maken, of eindelijk die dure jas kopen. En nog een paar schoenen. Of je koopt er Louis Vuitton-tassen voor en maakt daar een toilet van.

Tassen kapot knippen

De Amerikaanse kunstenares Illma Gore deed dat laatste. Ze vroeg zich af hoe een toilet eruit zou zien als hij volledig van Louis Vuitton-tassen gemaakt zou zijn. Ook leek het haar een te gek idee om de schaar in een tas van meer dan duizend pond te zetten. “Ik wilde de tassen net zo graag kapot maken als er iets moois van creëren,” zegt Illma.

I wondered what 15k of authentic @louisvuitton bags looked like as a fully functional toilet, so I made this.

A post shared by Illma Gore (@illmagore) on

Bladgoud

Er zitten in totaal 24 verschillende designertassen verwerkt in het toilet. En als je denkt dat er aan de binnenkant van de stortbak ander materiaal zit, heb je het mis. Zelfs hier heeft Illma het leer van de tas in gestopt. Het mechanisme dat in de stortbak zit, is trouwens gehuld in bladgoud, net als het gedeelte waar je je behoefte op doet.

??‍♂️??‍♂️??‍♂️

A post shared by Illma Gore (@illmagore) on

Wanna buy?

Ben je aan een nieuw toilet toe en heb je een groot budget? De Louis Vuitton-wc werkt zoals het hoort en is te koop voor $100.000. Schijntje, toch?

Instagram

Reageer op artikel:
Dit toilet is gemaakt van €17.000 aan Louis Vuitton-tassen
Sluiten