Tommy for Life – Tommy Hilfiger komt met een nieuw zero-waste initiatief

Steeds meer merken komen met nieuwe initiatieven om te pleiten voor duurzaamheid in de mode-industrie. Zo biedt Zalando sinds deze maand pre-loved items aan op de site. Maar dat is niet het enige merk dat hiermee bezig is. Tommy Hilfiger lanceert een nieuw circulair bedrijfsmodel waardoor ze tweedehands of beschadigde kleding (van Tommy Hilfiger en Tommy Jeans) een nieuw leven inblazen.

De pilot start als eerst in Nederland en zou naar verwachting worden in 2021 worden uitgebreid naar andere Europese markten.

Nieuw initiatief Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger is onderdeel van de PVH Corp. en kondigde deze week een nieuwe lancering aan: Tommy for Life. Met dit nieuwe bedrijfsmodel wordt gedragen kleding én kleding met foutjes van Tommy Hilfiger en Tommy Jeans teruggenomen (van winkels) om ze te repareren of te verwerken in weer nieuwe stijlen. ‘Waste Nothing and Welcome All‘ is de visie van Tommy Hilfiger.

De pilot is in Nederland gestart en wordt in 2021 uitgerold in andere Europese martken. De producten – die helemaal een vernieuwingsproces ondergaan bestaande uit professionele reinigen, reparatie én herstel – zijn exclusief online verkrijgbaar.

Tommy for Life

Met Tommy for Life hoopt Hilfiger oplossingen te bieden voor een van de grootste uitdagingen binnen de mode-industrie: producten en materialen moeten zo lang mogelijk gebruikt kunnen worden.

Binnen Tommy for Life zijn drie productlijnen, waardoor de levensduur van ingenomen kledingstukken wordt verlengd: revolved (tweedehandskleding wat wordt ingeleverd door consumenten), refreshed (winkels die kleding terugsturen om te herstellen) en remixed (kleding wat uit elkaar moet worden gehaald en vervolgens omgezet in een nieuw ontwerp).

Zo werkt het

Eigenlijk werkt Tommy for Life heel simpel. Je kunt je pre-loved Tommy Hilfiger of Tommy jeans items inleveren in een van de winkels óf je stuurt de items op.  Zodra het item is ontvangen, krijg je een kortingsvoucher naar waarde. Tommy Hilfiger werkt samen met partner The Renewal Workshop (een reparatiebedrijf uit Amsterdam) die de items uitzoekt, schoonmaakt en repareert.

Items die niet gerepareerd kunnen worden, worden omgetoverd tot nieuwe designs. Als een item in zo’n slechte staat is dat het niet meer kan worden gebruikt (als nieuwe items), worden ze in garen veranderd of krijgt het een ander doel, zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal. Zo wordt niets verspild.

Make it Possible-programma

Tommy for Life is onderdeel van Tommy Hilfiger’s Make it Possible-programma. Met Make it Possible wil Tommy Hilfiger vóór 2030 24 ambitieuze doelen rond circulariteit en inclusiviteit hebben behaald. Dit nieuwe bedrijfsmodel sluit daar helemaal bij aan.

Reageer op artikel:
Tommy for Life – Tommy Hilfiger komt met een nieuw zero-waste initiatief
Sluiten