Suze van As
Suze van As Love & Life 16 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Top! Borstkanker-overlevers laten hun littekens zien op de catwalk tijdens NYFW

Het is weer Fashion Week in New York, en deze dagen zorgen altijd wel voor enige controverse. Al deze aandacht kan er natuurlijk ook voor zorgen dat positieve boodschappen worden verspreid.

Dat was namelijk het idee van de ontwerpster Dana Donofree. Zij greep de kans om tijdens haar catwalkshow voor AnaOno, 16 vrouwen de catwalk op te sturen die borstkanker hebben overleefd of nog steeds bezig zijn met de strijd tegen de ziekte. Er heerst nog steeds een taboe op het zien van de littekens die komen kijken bij borstkanker, maar Dana vond dat het tijd werd om de littekens in een ander licht te zetten. Deze dames zijn ontzettend dapper en verdienen het om gezien te worden.

Dana startte het haar modemerk toen ze zelf borstkanker overleefde. Haar collecties bestaan daarom vooral uit lingerie die gemaakt zijn voor vrouwen zoals zijzelf. Vrouwen wiens borsten zijn geamputeerd, borstreconstructie hebben ondergaan of pijn hebben van de kanker-behandelingen.

De 16 vrouwen lieten hun littekens met trots zien en alle winst van de show wordt gedoneerd aan de non-profit organisatie Cancerland. Wat een mooi initiatief!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Top! Borstkanker-overlevers laten hun littekens zien op de catwalk tijdens NYFW
Sluiten