Lobke Killaars
Lobke Killaars Food 26 jul 2019

Voor eens en altijd – hoe slecht is een tosti?

‘Ga je nu weer een tosti maken?’, zuchtten je ouders afkeurend wanneer je een plak kaas op die boterham gooit. Tosti’s worden nog steeds geassocieerd met ongezond eten, want lunchen doe je beter met een volkoren boterhammetje, toch? Dat blijkt dus allemaal wel mee te vallen.

Een tosti eten ongezond?

Geen zin in een basic boterham, maar wel in een overheerlijke tosti? We begrijpen je helemaal. Dat tosti-apparaat maakt van je standaard lunch een gevalletje ga je van watertanden. Denk je dat je dit smeltende geval alleen in het weekend mag eten als ‘treat’? Dan hebben we goed nieuws voor je. Voortaan mag je ook elke doordeweekse dag genieten van je favoriete voedsel.

Het maakt niet uit

Of je een normale boterham eet of eentje die een tijdje verbleef in het tosti-ijzer: het is beide net zo gezond. Eet je normaal een boterham met kaas en nu een tosti met diezelfde kaas? Dan blijft het aantal calorieën, het vet, enzovoorts gewoon hetzelfde. Alleen de temperatuur verschilt iets.

Doe je er iets extra’s bij?

Kijk, als je een klodder mayonaise (ja, het ís ook lekker) erbij doet of de boterham bakt in een pan met een lading boter (nogmaals: de hemel), dan hopen de calorieën zich wel op. Laten we verder vooral de fabel de wereld uithelpen dat het eten van deze smaaksensatie per se slecht is. Doe je precies hetzelfde op een normale boterham dan op de verwarmde variant, dan is deze níét slechter. Nul.

Dus ja, moeder: wéér een tosti. Jij ook één?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Voor eens en altijd – hoe slecht is een tosti?
Sluiten