Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Entertainment 28 sep 2018

De trailer van Netflix film 22 July is er en de beelden zijn super aangrijpend

Het was al een poos bekend dat er een verfilming van de dramatische terroristische aanslagen in Noorwegen zou komen, en nu is de trailer van de Netflix film 22 July hier. De beelden zijn aangrijpend om te zien, vooral omdat het een waargebeurd verhaal betreft.

Je moet een flinke stapel tissues in de buurt houden wanneer je gaat kijken, want het verhaal is dramatisch, verdrietig en ongelofelijk tegelijk.

22 July, Noorwegen

De wereld stond op zijn kop toen er op 22 juli 2011 twee terroristische aanslagen werden gepleegd in Noorwegen. De eerste aanslag vond plaats in een regeringswijk in Oslo. Daarna werd er een aanslag gepleegd op het eiland Utøya, waar destijds een jeugdkamp gaande was.

Anders Breivik, die tegenwoordig Fjotholf Hanssen heet en zijn straf uitzit in de gevangenis, schoot op het betreffende eiland 69 mensen dood. Hieronder vielen heel veel jongeren, die aanwezig waren op het politieke kamp van de Sociaaldemocratische Noorse Arbeiderspartij.

Breivik vermomde zich als politieagent, en wist zich onder het mom van een routinebezoek in verband met de bomaanslag in Oslo toegang tot het eiland te verschaffen. Toen de jongeren zich eenmaal rondom hem verzameld hadden, begon hij op hen te schieten.

De trailer en film op Netflix

22 July is een verfilming van dit bloedbad, en wordt door de ogen van overlevende tieners verteld. De film laat onder andere zien hoe ontzettend heftig en aangrijpend de gebeurtenis voor de overlevenden is geweest. Ook krijg je door de film een goed beeld van hoe deze aanslagen Noorwegen voorgoed veranderd hebben.

De film 22 July kun je vanaf 10 oktober op Netflix bekijken. Tot die tijd moet je het nog even met de trailer doen, die hieronder te zien is.

22 JULY | Official Trailer [HD] | Netflix

In 22 JULY, Academy Award-nominated filmmaker Paul Greengrass (CAPTAIN PHILLIPS, UNITED 93) tells the true story of the aftermath of Norway’s deadliest terrorist attack. On 22 July 2011, 77 people were killed when a far-right extremist detonated a car bomb in Oslo before carrying out a mass shooting at a leadership camp for teens.

De teaser van het laatste seizoen van House of Cards seizoen is WILD

Viva

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De trailer van Netflix film 22 July is er en de beelden zijn super aangrijpend
Sluiten