Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Modetrends 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze koninklijke kleur wordt dé trend dit voorjaar

Er is ieder seizoen weer een bepaalde kleur of tint die helemaal trending. Een voorbeeld hiervan is de pop of red trend, die vorig jaar overal te zien was. Dit jaar voorspellen veel fashionexperts dat kobaltblauw helemaal hip gaat worden. Wij vertellen alles wat je moet weten over deze trendkleur voor de lente en zomer.

Kobaltblauw

De laatste jaren zijn er veel gewaagde en felle trendkleuren geweest – en kobaltblauw is daar geen uitzondering op. De kleur kobaltblauw wordt gezien als de trendkleur van de lente en zomer van 2024.

Het is niet zomaar een blauwe kleur, het heeft namelijk een intense ondertoon waardoor de kleur erg opvallend is. Dit is niet de eerste keer dat de kleur veel gebruikt wordt in de modewereld. De kleur was ook veel te zien in de herst/wintercollecties van 2019 en 2020 en in de zomer van 2022. Toen onder de noemer Royal Blue.

Collecties van modemerken

De kleur was veel te zien op de catwalks voor verschillende collecties van diverse modemerken. Dit zijn een aantal shows waar de kleur opvallend vaak werd gebruikt in de outfits:

  • Givenchy lente/zomer show 2024
  • Loewe lente/zomer show 2024
  • Dries Van Noten herst/winter show 2024
  • Sunnei herfst/winter show 2024
  • The Row pre-fall show 2024
ANP

Dit is hoe je de trend draagt

Om een outfit te creëren met deze kleur, wordt vaak de stijltechniek colour blocking gebruikt. Dit houdt in dat je de kobaltblauw combineert met andere felle kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de kleur roze, rood of geel. Klinkt dit iets te heftig voor jou? Dan is de kleur ook leuk te combineren met een neutrale kleur zoals zwart of wit.

Er zijn allerlei items waarin je deze kleur kunt laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een tas, een leuke trui of juist een blazer. Wil je de kleur nog meer laten opvallen, dan zou je het terug kunnen laten komen in een broek of rok.

Dit zijn de 6 modekleuren van lente/zomer 2024

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.