Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 19 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Modetrends voor het najaar – Deze kleuren ga je overal zien

Hoewel je er misschien nog niet mee bezig bent, komt de herfst eerder dan je denkt. Een nieuw seizoen betekent nieuwe mode en laten we eerlijk zijn: herfstmode is nou eenmaal fijner dan zomermode. De talloze mogelijkheden op het gebied van styling en het dragen van verschillende lagen maken je outfit helemaal af.

Hoog tijd om eens te kijken wat het komend modeseizoen in petto heeft en vooral: welke kleuren je in je kast moet hebben hangen.

1. Maxi Red

Fully red – van je nek tot tenminste je knieën – is een van de grootste kleurentrends voor dit najaar. Op de catwalks tijdens de fashion weeks was de kleur niet weg te denken. Ga je voor een fully red, dan is het verstandig om je accessoires neutraal te houden. We willen natuurlijk geen overkill.

kleuren trends herfst
Bottega Veneta AW20 / Miguel MEDINA / AFP
kleuren trends herfst
Alexander McQueen AW20 / FRANCOIS GUILLOT / AFP

2. Bruin en zwart

Goed nieuws: er heerst geen taboe meer op het combineren van bruin en zwart. Nog beter: het is officieel de chicste combinatie van dit seizoen. Of je ze nou combineert met laagjes of in een stuk, het kan niet verkeerd gaan met deze kleuren. Wel is het goed om bij een stuk per kleur te blijven, zodat je outfit niet te rommelig wordt.

herfst kleuren trends
Louis Vuitton AW20 /
Anne-Christine POUJOULAT / AFP
herfst kleuren trends
Saint Laurent AW20 />Anne-Christine POUJOULAT / AFP

3. Lagen van lila

Voor wie het even gemist had: lila is helemaal terug. Ook op de herfst/winter catwalks zagen we full lila looks met laagjes. Pakken, jurken of ton-sur-ton, dit najaar mag het allemaal.

herfst kleuren winter
Toga AW20 />DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
herfst kleuren trends
Hugo Boss AW20 />Andreas SOLARO / AFP

4. Zwart in alle stijlen

Voor alle fans van zwarte outfits (including me) is er goed nieuws: we mogen deze herfst en winter onze favoriete kleur weer uit de kast trekken. Maar ga niet voor een simpele zwarte look, want er mag gespeeld worden met texturen. Kies voor vinyl, satijn, zijde of rubber en ga voor een killer look.

herfst kleuren trends
Loewe AW20 / FRANCOIS GUILLOT / AFP
herfst kleuren trends
Alexander McQueen AW20 / FRANCOIS GUILLOT / AFP

5. Statements in zilver

Verschillende kleuren zilver verschenen op de AW20 catwalks en brachten een paar verfrissende looks. Combineer zilveren eyecatchers met basic kleuren als wit, grijs of zwart en je kunt zo de straat op. Mochten de feestdagen dit jaar gewoon doorgaan, weten wij in ieder geval wat we aantrekken.

herfst kleuren trends
Versace AW20/ EPA/ DANIEL DAL ZENNARO
herfst kleuren trends
Givenchy AW20 / Lucas BARIOULET / AFP

6. Color blocking

Het combineren van rood en roze was net zo’n taboe als het combineren van zwart en bruin. Toch mag het dit seizoen gewoon samen gedragen worden in verschillende lagen. Op de catwalk van Carolina Herrera zagen we hoe je dit precies doet.

kleuren herfst trends
Alberta Ferretti AW20 / EPA/DANIEL DAL ZENNARO
kleuren herfst trends
Carolina Herrera AW20 / Angela Weiss / AFP

7. Bruin en perzik

Last but not least, een combinatie die we niet vaak spotten maar waar we wel heel goed op gaan: bruin en perzik. Het is zachter dan bruin en zwart maar toch catchy en chic. Houd je van neutrals? Dan kun je deze combinatie prima hebben.

herfst kleuren trends
Bottega Veneta AW20 / EPA/ Daniel Dal Zennaro
herfst kleuren trends
Rejina Pyo AW20 /
DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Modetrends voor het najaar – Deze kleuren ga je overal zien
Sluiten