Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 19 feb 2016

Trends voor Dummies: Berlijn

Ik ga iets bekennen. Iets waar ik geen vrienden mee ga maken. Iets wat ik best moeilijk vind om te vertellen in sociale settings. Net als:

– “Ik heb het niet zo op honden”
– “Ik zal nooit met jullie meegaan op wintersport”
– “Ik doe niet aan kamperen”
– “Ik rij geen auto”
– “Nee, wintersporten lijkt me écht héél kut”
– “Politiek boeit me eigenlijk niet zo”
– “Ja, ik heb wel een rijbewijs, maar ik durf niet te rijden”

Goed, hier mijn bekentenis: ik vind Berlijn niet zo leuk. *Muziekje uit de film Psycho*

En dat is opmerkelijk, want ik hou van steden, Europa, de Duitse cultuur én ik hou ervan als dingen als eten en kleren goedkoper zijn dan in Nederland. Je zou zeggen: één en één is twee, aber nein.

Berlijn heeft me tot nu toe niet voor zich gewonnen. Denk ik aan Berlijn, dan denk ik aan staal en beton. En aan horeca- en winkelconcepten die zo fakking leuk bedacht en hip zijn, dat ik ze wil stompen.

Mijn houding kan ook te maken hebben met mijn twee ervaringen aldaar.
De eerste keer was direct na het festival Melt. We waren met een ietwat onsamenhangende groep – en dan druk ik mij zacht uit. Het merendeel wilde tot diep in de nacht uitgaan, ik was de tut die lekker naar het Joods Historisch Museum wilde in de loop van de ochtend.

De tweede keer was ik mee met een studiereis van de UvA, als journalist zijnde. De groep studenten was leuk, maar het weer was verschrikkelijk. Elk bot, elke pees en spier deed pijn van de kou. Ik had alleen een leren jackie mee. Geen muts, niks. Toen heb ik geleerd dat een landklimaat toch echt wel heel anders is dan een zeeklimaat. Daarbovenop kwam dat ik twee dagen in mijn hostelbed heb gelegen, omdat ik de hele tijd moest kotzen. (<— See what I did there?)

Dus nu bijna heel young urban creative Amsterdam dit weekend in Berlijn zit – wat nu ‘Berrie’ schijnt te heten – voel ik me weer het zuurtje.
“Oh, ga je naar Berlijn? Leuk hoor.” *zuur bekkie*

Daarom wil ik er voor eens en voor altijd maar vanaf zijn: ik vind het niet zo leuk daar bij de oosterbuurtjes. Laat me.
Ik geef het heus nog wel een kans. Ik wacht alleen even tot de zomer aanbreekt. Anders is zo’n landklimaat niet te doen.

Onder de noemer ‘Het leven is best wel slick, maar je moet zelf het filtertje aanbrengen’ ben ik nu ook te vinden op Instagram. Mijn naam is @aanoekkemp. Korte verhalen schrijf ik ook en die kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Berlijn
Sluiten