Trends voor Dummies: bijna 30

Lieve mensen, dit is best een bijzondere column. Het is de laatste column die ik schrijf als twintiger. Aanstaande woensdag word ik namelijk 30. Der-tig. The Big Three O.
Nog een kleine vijf dagen en ik ben twenty something-af.

Ik vind het nogal wat. Er is een decennium voorbij gegaan en in die tijd ben ik enigszins volwassen geworden. Ging best wel snel allemaal. Gevoelsmatig ben ik blijven steken op 23 jaar. Ik weet niet waarom. Misschien omdat het een mooie leeftijd was, 23. Ik woonde net in Amsterdam (eindelijk), ik studeerde iets wat me werkelijk interesseerde (geschiedenis) en ik leerde mensen kennen die nu nog altijd mijn vrienden zijn.

Maar goed, ik ben dus geen 23 meer. Ik ben bijna 30. Een mooi moment om eens terug te kijken op de afgelopen tien jaar. Een periode waarin ik veel domme shit heb gedaan én een aantal dingen wel goed deed. Een overzicht.

De domme shit

– Ik ging samenwonen in de Almeerse Stripheldenbuurt
– Ik zei vaak niks, uit bloosangst
– Ik zei op bijna alles ‘ja’
– Ik deed niet altijd wat ik zei
– Ik vond drugs op de grond en gebruikte dat dan ook nog
– Ik sloeg een etentje in het Okura Hotel af
– Ik wilde het leven van mijn zussen regisseren
– Ik lustte geen kaas
– Ik dacht dat Sketchers heel cool waren
– Ik had soms gewoon mijn waffeltje moeten houden

De goede dingen

– Ik ging uit huis
– Ik ging in mijn eentje naar New York, Israël en Brazilië
– Ik schreef een boek
– Ik zei op bijna alles ‘ja’
– Ik maakte het na vier jaar uit
– Ik kreeg koopkracht
– Ik ontmoette de vriendin met wie ik later in een bejaardentehuis wil zitten
– Ik ging mijn ouders waarderen, als menschen
– Ik vond een heel leuk iemand
– Ik ging hard op mijn bek, maar daarna ging het altijd wel weer

De conclusie

Twintiger jaren zijn schitterende jaren, waarin je pas daadwerkelijk opgroeit. Hoge pieken, diepe dalen, blabla, stukje zelfreflectie, stukje schijt aan de rest. Voor wie nog aan de roaring twenties moet beginnen of er middenin zit: maak je niet te druk, voor je het weet ben je 30.

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Volg Anouk ook op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp)

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: bijna 30
Sluiten