Trends voor Dummies: Boregeous, oftewel ‘boring & gorgeous’

Dit mag je verder vergeten. Het onderwerp van deze week kwam namelijk tot stand door een heel ander diepgaand gesprek, en wel met vriendin Kaa.

We wandelen wat door Amsterdam en komen te spreken over een jongen die we allebei kennen. Die jongen vindt mij een vervelend iemand (wajo), maar met Kaa had hij dolgraag het bed gedeeld. Echter, tot meer dan een paar biertjes drinken was het niet gekomen, want:

“Als je hem net ontmoet, denk je: wat is hij knap”, zegt Kaa. “Maar als je dan met hem praat..”
“…Is hij heel saai”, vul ik aan.
“Ja! Hij vroeg zelfs of ik hobby’s heb..!”
We komen tot het besef dat deze mansoort de laatste tijd verrassend vaak de kop op steekt in en rondom onze levens. Een vriendin van Kaa heeft er zelfs een speciale term voor bedacht: “Boregeous, een combinatie van boring en gorgeous.”

Ik ben meteen verliefd op dat woord.

En dus spendeer veel tijd aan nadenken over de Boregeous Man. Dat leidt tot een moment van verheldering. Ik besef dat de BM niet per se saai is, omdat hij geen karakter heeft. Hij is veel vaker saai, omdat hij gewoon geen moeite hoeft te doen. Vrouwen zat in een stad als Amsterdam. Vraag en aanbod zijn niet in balans. En dus hoor ik van veel single vriendinnen: de (mooie) man die moeite doet, is een uitstervend ras.

Het is hard werken voor single vrouwen op een markt die overstroomt van dezelfde soort. Wij vrouwmenschen wringen ons in steeds meer bochten om leuk gevonden te worden. We zijn ‘coole chicks’ die speciaalbiertjes drinken en toch geen welvaartsbuikje hebben. We doen net of het ons niets uitmaakt als hij heel lang niet terug-appt, want we zijn super relaxt. Dat hij geen enkele ambitie heeft, zien we door de vingers. Net als dat hij alleen maar over zichzelf praat. Hij is waarschijnlijk gewoon een beetje zenuwachtig, omdat jij zo’n sterke vrouw bent.

Het is sneu, maar zó begrijpelijk. Toch is het tij best een beetje te keren, gewoon door streng te zijn. Wring jezelf niet te veel in bochten én laat hem niet wegkomen met halfbakken geneuzel. “Sorry dat ik even niets liet horen, ik had het heel druk.”

Zolang hij niet ontvoerd is door aliens, is hij niet héél druk. Laat hem iemand anders vervelen. Gorgeous of niet.

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Onder de noemer ‘Het leven is best wel slick, maar je moet zelf het filtertje aanbrengen’ ben ik nu ook te vinden op Instagram. Mijn naam is @aanoekkemp. Korte verhalen schrijf ik ook en die kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Boregeous, oftewel ‘boring & gorgeous’
Sluiten