Anouk Kemper
Anouk Kemper Love & Life 21 oktober 2016

Trends voor Dummies: Dave Roelvink

Met deze column loop ik ernstig risico op karakterzelfmoord. Wat ik ga beweren is namelijk niet zo bon ton in mijn Amsterdamse young creative blablabubbel. Zo moet je het bijvoorbeeld ook niet zeggen als je VVD stemt, plofkip eet of een tv hebt.

Jammer dan. Ik ga gewoon even heel eerlijk zijn: ik ben fan van Dave Roelvink.
There, I said it.

Denk nu niet dat dit komt door Dave’s deelname aan Expeditie Robinson. Mijn voorliefde voor deze Roelvink bestaat al minstens een jaar of twee. Aan het begin van mijn fan-zijn was Dave veelvuldig in het nieuws. Iets met een fellatio en een jacuzzi.
‘Errug!’ vond iedereen. ‘Wauw!’ vond ik. Dat accent, die ogen, die actie, dat accent; ik sloot Dave al gauw in mijn hart.

Destijds bedachten een collega en ik de rubriek ‘Wat heeft Dave Roelvink nou weer gedaan?!’ Hiermee wilden we Nederland een inkijkje bieden in het doldwaze leven van dit échte Amsterdammertje (helaas een uitstervend ras). Onze chef zag er niks in. Dat vinden we nog altijd jammer.

Sinds bubbelbadgate verloor ik Dave even uit het oog. Nu is hij terug bij Expeditie Robinson, een programma dat ik trouw volg.
“Wat is die Dave toch een topper”, zei ik, terwijl ik met twee vriendinnen voor de buis zat. “Als ik 19 was zou ik hem doen.”

Vriendin Bee moest even van de schrik bekomen.
Vriendin Cee zei: “Ah joh, je zou hem nu ook doen.”
Bee moest bijna aan de beademing. “Maar hij is zo ordinair!”
“Ja, dat is juist zo heerlijk! Lekker ongecompliceerd.”
(Vervolgens gaf Bee schoorvoetend toe dat zij het best met JayJay zou kunnen doen. “Al zou ik mezelf daarna wel haten.” Wij vrouwen zijn heel complex.)

Ik schreef het net al: Dave is lekker ongecompliceerd. Dat blijkt ook uit het online programma ‘Dave Het Huis Uit’.
Daarin zien we hoe Dave een eigen appartementje zoekt. Hij huurt een jolige makelaar in en die vindt al snel een fijne crib voor hem in super mooi, super duur Oud-Zuid. Niks Kamernet, niks galerijflat in Slotervaart, niks gedeelde badkamer.

Vervolgens heeft Dave meubels nodig. Dan gaat hij niet naar de IJ-Hallen op zoek naar authentieke spulletjes, Dave trekt gewoon voor 15.000 euro een ongelooflijk volkse meubelzaak leeg, inclusief Scarfaceschilderij en potsierlijk tijgerbeeld.
“Ik hou gewoon van die kamperstijl, weet je.”
Dat is helemaal prima, Dave.

Toen hij vorige week in Expeditie Robinson zei: “Vier dagen in de week ben ik dronken, dus eh, echt balans heb ik niet in het leven”, was ik al helemáál om.
Want:
1. Dave neemt het er lekker van;
2. Dave schaamt zich daar niet voor;
3. Dave heeft zelfkennis.

Daar kunnen wij allen heel wat van leren.
Dus Dave, keep up the good work! En vraag af en toe aan je broertje of hij even zijn shirt uittrekt.

Mijn naam is Anouk Kemper, 30 jaar, en dit kan ik goed: series kijken, de was ophangen en slap ouwehoeren. Maar er zijn nog altijd dingen die ik niet kan én niet begrijp. Dingen als make-uppen en veganistisch koken, bijvoorbeeld. Lees hier hoe ik me verbaas over al wat met trends te maken heeft.

Volg Anouk ook op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp)

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Dave Roelvink
Sluiten