Trends voor Dummies: de crop top

Zijn we er nog?

Gooooed, de crop top. Ik moest er niks van hebben. Niet bij mezelf in elk geval. In mijn ogen was de crop top voorbehouden aan de lucky few zonder buikvet, die je op donderdagavond kan vinden in de Soos (aka de Chicago Social Club op het Leidseplein in Amsterdam). En ja, natuurlijk haatte ik hen een beetje.

Het crop top-meisje was een ver van mijn bed show, letterlijk. De kans was groter dat op een dag een Afghaan, een nieuwe Playstation of een zwerfkat zich dichtbij mijn bed zou bevinden dan een crop top-meisje.

Uiteraard hing mijn afgunst samen met een ontevreden lichaamsbeeld. Mijn buik was niet vetvrij. Daar komt nog eens bij dat ik in de Soos al jaren niet meer op mijn plek ben, daar ik de enige ben die geboren is midden jaren ’80.

En toch begint dat laatste steeds meer in mijn voordeel te werken. Ik ben gewoon bijna geen ‘jongere’ meer en dat betekent dat ik steeds vaker denk: schijt, ik doe het lekker wèl.

En zo bevond ik mij vorig jaar in de H&M. Ik trok een zwarte crop top uit een rek. Mijn zus zag het gebeuren.
“Moet je kopen, altijd handig”, zei die.
“Altijd handig? Wanneer trek ik zo iets nou aan?”
“Nou, gewoon, een keer.”
Ik geloofde er niks van maar liet me toch meeslepen door haar woorden van nuchter vertrouwen, en rekende af.

Het duurde echter nog een jaar en een maand voor ik het stukje stof voor het eerst aan had en me er senang bij voelde. Ik had er dan ook een gezellige broek bij aangetrokken én mijn haar net gewassen. De setting hielp ook mee: ik was onder vrienden in een volkstuinencomplex. Die crop top bleek een prima kledingstuk.

Dat betekent dat er wellicht meer mogelijkheden voor mij in het verschiet liggen. Naaldhakken, goed gelukte eyeliner, autorijden, een Oscar, een ruimtereis – dream big, weet je.

Alleen, wacht vooral niet tot je bijna 30 bent met het aantrekken van wat je stiekem best wel leuk vindt. Da’s een beetje zonde.

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Volg Anouk op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp).

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: de crop top
Sluiten