Anouk Kemper
Anouk Kemper Fashion 27 mei 2016

Trends voor Dummies: de spijkerbroek

Even ter achtergrondinfo: ik draag altijd spijkerbroeken. Ik mag dit alleraardigste kledingstuk graag combineren met een trui of een t-shirt. Als ik écht wil uitpakken trek ik een jurkje aan. Heel misschien combineer ik dat met hakken, maar die momenten zijn schaars. Het moet allemaal niet te craycray en het moet al helemaal niet te veel moeite kosten.

Dus nee, erg fashionable is het allemaal niet.
Dat wéét ik. Ik schrijf niet voor niets deze column en mijn zussen lachen me niet voor niets uit. Ik hoop altijd dat ik wel weg kom met mijn weinig opzienbarende look. Ik heb immers een sprankelende persoonlijkheid om het één en het ander mee te compenseren.

Maar toen was er dus de situatie met De Vriend. De man die alles leuk aan mij dient te vinden. De man die altijd opneemt als ik weer eens aan het drunk dialingen ben. De man die het niet uitmaakt hoe ik eruit zie…

Fout!

Plots sprak hij deze woorden: “Ik hou niet zo van spijkerbroeken.”
Ik dacht even dat ik het niet goed had gehoord, dat alles nog normaal was.
“Spijkerbroeken doen me aan leraren denken, of zo.”
Hij had het echt over mijn favo kledingstuk.
“Maar je draagt zelf ook altijd een spijkerbroek”, bracht ik in verwarring uit.
“Ja, zwárte. Dat kan wel. Maar jij draagt van die blauwe ‘mommy jeans’.”

Error-error-error.

Vanaf dat moment is mijn leven zijn duidelijkheid kwijt. Als ik geen spijkerbroek kan dragen, wat rest mij dan nog? En hallo: ik wil niet zo’n meisje zijn dat zich iets aantrekt van de smaak van haar vriend. In eerste instantie trok ik dus alsnog lekker mijn blauwe spijkerbroeken aan. Maar als je weet dat de ander dat echt niet mooi vindt, is dat toch, tja, een beetje kut.

Kijkend naar mijn kledingkast zie heel veel onmogelijkheden. Moet ik nu beginnen aan ‘pantalons’? Ik weet niet eens waar je die koopt. En waar combineer ik dat dan mee? Als die nette broeken überhaupt al passen, met die stevige pootjes van mij. Of moet ik vaker rokken en jurken dragen? En waar combineer ik dát dan mee? Jezus, hier heb ik helemáál geen tijd voor.

Daarop besluit ik dat er maar één oplossing is. Ik bekijk mijn vriend van top tot teen en zeg: “Jouw schoenen zijn echt lelijk. Alsof je speciale voeten hebt.”

Volg Anouk op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp).

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: de spijkerbroek
Sluiten