Trends voor Dummies: de trainingsbroek

Ik had het natuurlijk kunnen weten. Het was een hip bedrijf vol nog hippere mensen. De mannen hadden snorren en de vrouwen waren moeiteloos mooi. Ik was volledig in het zwart gekleed en probeerde uit te stralen dat dat een bewuste stijlkeuze was. Toen ze langsliep zag ik dat een van mijn mooie collega’s een trainingsbroek aan had. Toen had ik het dus kunnen weten

Maar ik wist het nog niet. Het kwartje viel pas later. Een van mijn zussen, degene die de ‘early’ in ‘adopter’ stopt, kwam mijn verjaardag vieren. Ze had een trainingsbroek aan. Klingggg!! (<— Dit moet het geluid van een vallend muntstuk voorstellen.)
“Hé”, zei ik tegen mijn zusje. “Je hebt een trainingsbroek aan.”
“Ja, net nieuw.”
“Aha! Het is dus een trend!”
Mijn andere zus merkte fijntjes op: “Jij gaat dit volgend jaar ook weer aan hebben.”

Nou, dat weet ik zo net nog niet. Ik ben een groot voorstander van de comfortabele kledij. De vaandeldrager, zo u wil. (Niet dat ik ooit aan Uggs ben begonnen, je kunt ook te ver gaan.)
Grote vormloze truien mogen dan niet zo 2016 zijn, ik draag ze wel.
Teva’s? Idem.
Dat korte spijkerbroekje dat bijna uit elkaar valt van de gaten? Aan.

De trainingsbroek is mij natuurlijk niet vreemd. Het komt regelmatig voor dat ik erin naar huis fiets, na het sporten. Of ik wandel erin naar de supermarkt, als ik een dolle avond achter de rug heb.
Maar het is geen exemplaar om over naar huis te schrijven.
Mijn moeder heeft hem ooit voor me gekocht bij de Piet Kerkhof.
De wat?
Precies.

Mijn zusje en de collega dragen een trainingsbroek van een heel ander kaliber. Strakke snit, goede stof en, als ik met niet vergis, drie strepen op de zijkant.
Zij zien er niet uit alsof ze van de sportschool komen of een katertje hebben. Ze ogen ‘gekleed’.

Hier ligt voor mij een uitdaging, want wanneer ik voor een ‘nonchalante look’ ga, ziet dat er negen van de tien keer niet zo nonchalant uit. Wel lelijk.
De komende tijd zal ik me dan ook goed in de materie moeten verdiepen. Gelukkig heb ik vriendin Bee om mee te sparren. Zij wil ook zo’n broek, alleen: “Wat voor schoenen draag je daar dan onder?”
Daar had ik nog niet over nagedacht. “Gewoon sneakers, denk ik?”
Bee heeft er haar twijfels over. “Dan is het wel heel erg ‘kijk ik heb een trainingsbroek aan’.”
“Oja..”
We besluiten dat het een goed idee is om mijn zusje om raad te appen.

“Ik draag er gewoon laarsjes onder of gympen”, antwoordt ze.
Oké, toch gympen.
Hier moeten we dan maar even aan wennen. Het zal in ieder geval geen jaar duren (hoor je dat, zus!) voor ik ook zo’n broek heb. Deze trend, ik voel ‘m wel.

Mijn naam is Anouk Kemper, 30 jaar, en dit kan ik goed: series kijken, de was ophangen en slap ouwehoeren. Maar er zijn nog altijd dingen die ik niet kan én niet begrijp. Dingen als make-uppen en veganistisch koken, bijvoorbeeld. Lees hier hoe ik me verbaas over al wat met trends te maken heeft.

Volg Anouk ook op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp)

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: de trainingsbroek
Sluiten