Trends voor Dummies: eisenpakketten in de liefde

Een kleine week geleden zat ik in een cafeetje gesprekken af te luisteren. Grapje, ik zat er te werken. Ha, weer gefopt! Ik zat er gesprekken af te luisteren.
Een man en vrouw, ik denk dat ze eind twintig waren, zaten aan een tafeltje verderop. Ze bespraken het liefdesleven van de man.

“Ik heb de laatste tijd wel weer leuke gesprekken op Tinder”, zei hij.
“Oh, wat goed”, zei de vrouw. “Maar je moet niet te lang wachten met afspreken, hè. Beter zie je elkaar zo snel mogelijk in het echt.”
Daar was de man het mee eens. Zijn vorige Tinderdates bleken in levende lijve nogal tegen te vallen.
“Die vrouwen waren te lang. Ik ben natuurlijk zelf niet zo groot, dus ik hou daar niet zo van. De vrouw knikte begrijpend.

Ik keek nog eens naar de man. Zo klein was hij niet. Ik denk dat hij de 1.80 best kon aantikken, als hij een beetje zijn best deed. Maar misschien had deze man broers van 1.98 en vrienden van 2.01, je weet het niet.
Hij vervolgde: “Kleine vrouwen met bruin haar vind ik het leukst.”
“Ze moet ook wel een beetje hoogopgeleid zijn, toch?”
“Precies, liefst universitair. En ze moet van dezelfde dingen houden: stand-up comedy, lezen, reizen, wijn. Liever geen bier.”

Terwijl de vrouw instemmend zat te kijken, dacht ik vooral: what the fuck, gast!? Hoe groot kan je eisenpakket wel niet zijn? Moet je niet gewoon iemand léúk vinden, om wat voor onverklaarbare reden dan ook?

Het is me vaker opgevallen dat mensen met een enorme lijst aan voorkeuren komen aanzetten. Zo weet een vriendin precies wat ze zoekt in haar toekomstige echtgenoot: hij moet lang zijn, slim, lief, grappig, een baardje hebben, leuke vrienden, van koken houden, goed luisteren, gitaar spelen (of een ander instrument) én hij moet haar op handen dragen.

Klinkt allemaal heel fantastisch, maar het maakt je blind voor de fantastische mannen zonder baardje en talent voor koken. Zonde!

Het is enorm van deze tijd om op deze manier naar een potentiële partner te speuren. Alles is maakbaar en alles is mogelijk, dus ook Die Ene. Voldoet man A niet? Hup, door naar man B. Of C of K.

Nu zal ik niet ontkennen dat ikzelf ook een behoorlijke eisenpakket had. Naar mannen kleiner dan 1.85 keek ik bijvoorbeeld niet eens. Rookten ze? Dikke doei dan.
Maar zoals dat in het leven voor wel meer dingen geldt: je loopt onverwacht ergens tegenaan en dat blijkt dan eigenlijk Heel. Erg. Leuk.

Zo’n eisenpakket is een handig handvat, maar vergeet niet ‘m vroeg of laat overboord te gooien. Anders mis je misschien die dwarse Israëli met die onooglijke tattoo.

***Als het glazuur inmiddels van je tanden is gespat; sorry hè. ***

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Volg Anouk ook op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp)

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: eisenpakketten in de liefde
Sluiten