Anouk Kemper
Anouk Kemper Love & Life 30 december 2016

Trends voor Dummies: het einde

152. Honderd, twee en vijftig. Zo veel columns heb ik sinds april 2013 voor NSMBL geschreven.
Dat zijn er nogal wat. Dat zijn er zelfs zó veel dat ik de laatste tijd niet meer wist of ik een onderwerp al gehad had. Had ik dat zinnetje nou wel of niet al eens geschreven? Toen wist ik dat het was tijd om te stoppen.

En tijd voor een FAQ! Want de afgelopen drieënhalf jaar kreeg ik veel vragen over ‘Trends voor Dummies’. (Wat overigens eerst ‘Mode voor Dummies’ heette.)
Gaan we.

Hoe ben je met je column begonnen?

Via mijn toenmalige huisgenoot kende ik Anna een beetje en ik wist dat ze een site had. Iets met een N en een S en iets over beauty en fashion. Kortom; helemaal niet mijn ding. Het leek me leuk te schrijven vanuit dat ‘dummieperspectief’. Anna vond dat een goed plan en zo bedacht zij de naam.

Hoe kom je aan je onderwerpen?

Goed om me heen kijken, ik heb er inmiddels een radar voor. In mijn telefoon hou ik een lijstje met onderwerpen bij. Een greep: wimpers, broekrok, vaginadoekjes, complimenten aannemen, ijsjes fotograferen, winnen, theezakjes met levenswijsheid.
Onderwerpen uit deze lijst gebruikte ik niet zo vaak. Meestal schoot me een dag voor de deadline iets heel anders te binnen. Als dat niet gebeurde en ik al mijn ideeën uit het lijstje kut vond, vroeg ik mijn vrienden om raad.

Weet je wáár jij eens over moet schrijven?

Heel vaak gehoord. En heel vaak gedacht: ik doe nu net of ik naar je luister, maar ik ga hier echt NIETS mee doen. Je vertelt een leraar toch ook niet hoe hij zijn les moet opbouwen?

Hoe lang doe je erover?

Dat verschilt. Als het lekker ging, kon het soms in een uurtje gedaan zijn. Het kon ook zo zijn dat het maar niet wilde lukken en ik er wel een kleine dag aan zat te pielen. (Tussendoor uit het raam starend of Uitzendinggemistend.)

Wat vind je ervan als mensen negatief reageren?


Dat interesseert me niet. Maar als mensen heel uitgebreid waren in hun hatelijke reactie vond ik dat juist wel vermakelijk. Meestal likete ik zo’n comment.

Je schrijft best persoonlijk, is dat niet lastig?

Nee, het is namelijk slechts een bewerkte versie van iets persoonlijks. Ik mag graag gebruik maken van dichterlijke vrijheid.

Huh, wat zie jij er hip uit?!

Ook best vaak gehoord. Alsof ik daadwerkelijk alleen maar in dezelfde trui zou rondlopen. Cute.

Wat ga je nu doen?

Hoeren neuken, nooit meer werken. Nee grapje. Voor NSMBL zal ik waarschijnlijk een nieuwe rubriek maken. Daarover later meer. Verder zitten er een boek en een serie in de pijplijn. Hou m’n Instagram in de gaten als je op de hoogte wil blijven.

Famous last words?

Het was me wat mensen. Iedereen die me gelezen, geliked, gehaat en geshared heeft: dankjewel!

Mijn naam is Anouk Kemper, 30 jaar, en dit kan ik goed: series kijken, de was ophangen en slap ouwehoeren. Maar er zijn nog altijd dingen die ik niet kan én niet begrijp. Dingen als make-uppen en (veganistisch) koken, bijvoorbeeld. Lees hier hoe ik me verbaas over al wat met trends te maken heeft.

Volg Anouk ook op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp)

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: het einde
Sluiten