Anouk Kemper
Anouk Kemper Beauty 22 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Trends voor Dummies: Je decolleté contouren

Ik ben bekend met ‘contouren’. En ik weet dat Kim Kardashian daar de ongekroonde koningin van is. Ik leef niet onder een steen. Maar toen ik hoorde dat je met make-up ook de illusie van grotere borsten kan creëren, zat ik wel even met mijn oortjes te klapperen.

Niet zo zeer van de mogelijkheid, maar wel van het feit dat vrouwen – meisjes? – dit daadwerkelijk doen. En willen. In een NSMBL-video laat de innemende Anne-Margreet zien hoe je dat nou doet: je decolleté een beetje opleuken. Daar was ik best wel benieuwd naar.

Er blijken behoorlijk wat tijd en cosmetische producten mee gepaard te gaan, maar eerlijk is eerlijk: het eindresultaat mag er best wezen. Het zag er subtieler uit dan ik op voorhand dacht. Hoe zou het nietsvermoedende testpanel daarover denken? Zien zij wat er anders is aan hun collega?

Bart is de eerste die opmerkt dat Anne-Margreet make-up op wat ongebruikelijke plekken heeft toegebracht. Wijzend naar haar deco: “Heb je je hiervoor opgemaakt?”
“Jaaa!”
“Kijk…”

Wat vinden de vier mannen daar nou van? Nou, die vinden het vooral gezellig en een milde vorm van oplichting.

Welnu, na afloop van deze vermakelijke video blijf ik met één gedachte zitten: waar zijn de vrouwen in dit testpanel?!?!

Je loopt toch niet rond met een decolleté in de hoop dat mannen dat mooi vinden? Ik niet. Ik vind het vooral zélf heel mooi om af en toe een laag uitgesneden v-hals te dragen.
Het lijkt nu alsof contouren handig is om mannen mee te foppen/versieren.

Het vrouwtje met de grote tieten. Hoe stereotiep wil je het hebben? Ik heb dan eerder geschreven het hele idee van modern feminisme niet te begrijpen, nu gaat er wel ergens een belletje rinkelen.

Het mag toch niet de bedoeling zijn dat we onszelf lekker optutten om vervolgens aan het manvolk te vragen: ‘Wat vind jij ervan?’
En mocht het meneer dan niet bevallen dat we dan die paarse lippenstift, simpele paardenstaart of kleurrijke kattentrui niet meer dragen in het vervolg.

Dikke doei!

Als het aan (sommige) mannen in mijn omgeving had gelegen, had ik
* nooit hakken gedragen;
* geen mascara gebruikt
* altijd een spijkerbroek aan gehad
* mijn Teva’s verbrand (al was mijn zus daar ook Groot Voorstander van)
* maandelijks een Brazilian wax genomen;
* mijn haar nooit geknipt/gekleurd/veranderd

Nogmaals: dikke doei!

De Moeder de Gans in mij wil na het zien van deze video meteen alle jonge meiden over het bolletje aaien en ze inprenten: als je je tieten wil schminken, doe dat dan alleen voor je eigen lolletje.

Tot slot een shout out naar Anne-Margreet. Dat contouren heb je aardig in de vingers. En bovendien; die mannen ook. Ik had daar met een tomatenkop gezeten in een aura van totale ongemakkelijkheid. Props!

Onder de noemer ‘Het leven is best wel slick, maar je moet zelf het filtertje aanbrengen’ ben ik nu ook te vinden op Instagram. Mijn naam is @aanoekkemp. Korte verhalen schrijf ik ook en die kun je hier lezen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Je decolleté contouren
Sluiten