Trends voor Dummies: Lachende drol

Vrienden maakten er grappen over. ‘Als ik een smsje krijg weet ik dat het óf van mijn moeder is óf van Anouk.’ Haha, ja leuk zeg!
Iedereen had WhatsApp en dat scheen de shit te zijn. Je kon de hele tijd lekker berichtjes sturen, bijna alsof je aan het chatten was. Ik zag er geen voordeel in. Als ik een langer gesprek met iemand wilde belde ik toch? Wat ook een dingetje was: je kon zien of iemand je appje had gelezen en dus de minuten/uren/dagen nauwkeurig bijhouden dat er niet op je werd gereageerd. Hier werd vaak over gepraat binnen de context van de man-vrouw-verhouding.

Uiteindelijk ging ik overstag. Mijn zusje ging drie maanden naar Brazilië en ik wilde geen fortuin uitgeven aan sms’jes. Dus kocht ik een Samsung S3 Mini. Sowieso super handig dat ik voortaan niet meer mijn moeder hoefde te bellen als ik in de supermarkt stond en er te weinig geld op mijn rekening bleek te staan. ‘Mam, kan je even storten? Ik betaal je terug als ik thuis ben.’
Ook handig: treintijden checken, Google Maps raadplegen, foto’s maken en… WhatsApp!

Al vrij snel ontdekte ik aldaar de liefde van mijn leven. Mijn rots, mijn alles. De Lachende Drol. Die sloot ik in mijn hart en daar bevindt hij zich ever since. Ik word al blij als ik aan hem denk. Zo vrolijk, zo ignorant en zo multi-inzetbaar. In mijn optiek is er namelijk één gouden regel als het gaat om het gebruik van de lachende drol: de lachende drol kan al-tijd. Ga maar na:

* Als je een flauwe grap maakt en je jezelf alvast wil indekken
* Als iemand een stomme vraag stelt en je geen zin hebt om er woorden aan vuil te maken
* Als je iets niet gedaan hebt, wat eigenlijk wel had gemoeten
* Als je iets gedaan hebt, terwijl dat niet per se noodzakelijk was
* Als je een serieus appje krijgt en jij een kater hebt
* Als je de grap van je app-partner niet heel leuk vindt, maar er niet lullig over wilt doen
* Als je suffe date na drie dagen van doodzwijgen aan je vraagt: ‘hoe was je weekend?’
* Als de man van je dromen iets heel verstandigs zegt na jouw ‘drunktexting’
* Als je na een verstopping eindelijk weer lekker naar de wc bent geweest (in dit geval kan je daar ook een aantal bij plaatsen, dus: 3 x lachende drol)

Ik kan doorgaan tot het einde der tijden. Daarom vind ik het schrijnend dat ik de lachende drol alsmaar minder zie. Toen ik zojuist aan een vriendin vroeg in welke gevallen zij de lachende drol gebruikt, keek ze bedenkelijk en antwoordde: ‘die gebruik ik eigenlijk nooit.’
Jullie begrijpen: ik kan wel janke!

Laat 2015 het jaar van de Lachende Drol worden. Ik heb niet voor niets die smartphone aangeschaft.

Mijn naam is Anouk Kemper, 28 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Onder de noemer ‘Het leven is best wel slick, maar je moet zelf het filtertje aanbrengen’ ben ik ook te vinden op Instagram. Mijn naam is @aanoekkemp. Korte verhalen schrijf ik ook en die kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Lachende drol
Sluiten