Trends voor Dummies: ondergoed

Je ziet hoe ze eruit zien in hun pyjama, als ze drie uur geslapen hebben, als ze dronken en (half)naakt in het zwembad springen én je ziet wat voor ondergoed ze dragen.
Nu komt mijn punt: zij zien óók wat JIJ voor ondergoed draagt. En dat was wel even een momentje.

Want nee, mijn slips zijn niet bepaald geilmakend. Aan kant of satijn doe ik niet, evenmin aan het weggooien van katoenen exemplaren die al jaren (maar dan ook echt járen) meegaan. Mooie bh’s heb ik te over, mooie onderbroeken: zero. Onderbroeken wil ik namelijk per se op 60 graden wassen en ik vermoed dat een satijnen slip daar niet tegenop gewassen is (<— vat je ‘m?). Voor mij gesneden koek, die slips van me. Voor een ander toch effe schrikken. Dat blijkt wel als ik mijn onderbroek keurig aan een haakje heb gehangen, alvorens te gaan douchen. Vanachter het muurtje herken ik de onmiskenbare stem van mijn huisgenoot, ook mee naar Ameland. “Anouk, wat is dit?” Op dat moment komt vriendin R aangewandeld. “Kijk nou”, zegt de huisgenoot tegen de vriendin. “Echt weer Anouk.” En tegen mij: “Dit kan zo niet hè!” Ik kom onder de douche vandaan en tref de twee aan bij het hangertje, wijzend naar mijn mintgroene heupslip. (Ik zal meteen toegeven dat dit geen prijswinner is.) “Wat?” zeg ik quasi-nietsvermoedend. “Dít.” Hun priemende vingertjes zijn moeilijk anders te interpreteren. “Er zit ook gewoon een gát in”, lacht vriendin R. Op dat moment realiseer ik me dat ik elke keer als ik die onderbroek in mijn kast vind, denk: die moet ik echt weggooien. Daarna doe ik ‘m aan. “Ja, oké,” stamel ik. “Ik ben gewoon niet zo van de sexy onderbroeken.” “Hállo! Er zit nog een heeele wereld tussen een kanten stringetje van La Perla en… dít”, aldus de huisgenoot. “Hoe lang heb je deze al?” “Sinds de middelbare school, denk ik.” “ANOUK!” Jajaja, ik weet het ook wel. Ik kan er best een beetje meer zorg aan besteden. En dus fietste ik laatst naar de Kinkerstraat, vastberaden om een bezoekje te brengen aan de Hunkemöller. Maar ja, toen ging het regenen. En ja, toen was de Hema een stuk dichterbij… Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Volg Anouk op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp).

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: ondergoed
Sluiten