Anouk Kemper
Anouk Kemper Love & Life 15 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

Trends voor Dummies: Pokémon Go

Ze leken precies te weten wie welke Pokémon was en wat de mogelijkheden van dit type waren. (Als in: kan vliegen, kan niet vliegen.)
Ik: “Hoe weten jullie dit? Pokémon is toch van na onze tijd?”
E: “Nee, helemaal niet. Ik was de aanstichter van de Pokémonrage bij mij op school.”
Ik: “Dat kán helemaal niet. Wij waren daar veel te oud voor.”
E: “Nee, niet waar!”

Goed, ik bleef bij mijn standpunt. Waar het in feite om gaat is dat we ruim tien jaar na dato weer over Pokémons praten. En ook toen kende ik er maar twee: Pikachu en Jigglypuff. (Dat laatste had dan weer te maken met een bijnaam die zus L aan een vriendinnetje van zus B had gegeven – dat meisje praatte on-ge-loof-lijk sloom.)

Anno 2016 is iedereen bezig met Pokémon Go. Ik heb geprobeerd het te negeren toen ik er voor het eerst iets over hoorde. Bijna had ik gevraagd: huh, wat? Maar ik besloot dat het me niet boeide.

PECH VOOR MIJ!

De afgelopen week kon je geen scheet laten, zonder dat mensen binnen jouw actieradius praatten over de app, zonder dat je struikelde over spelers in het park, zonder dat dertig procent van de ANP-newsfeed Pokémon gerelateerd was: ’Politie haalt spelers van het spoor’, ‘Locaties Pokémon Go kunnen gewijzigd worden’, Pokémon Go zorgt voor onderbreking weerbericht’, Pokémon-jagers vinden bejaarde vrouw in vijver’, ‘Pokémon Go wordt een plaag: zo gaan er doden vallen’. Geloof me, ik kan hier nog wel even mee doorgaan, ware het niet dat ik van binnen al hard genoeg huil.

De wereld is gek geworden. Opnieuw. Ernstiger.

En nu hoor ik alweer roepen: “Hoe kun je het nou haten als je het nooit hebt gespeeld?”
De mensen die dit soort vragen stellen zijn ook de mensen die zeggen:
“Ik zie alweer een stukje blauwe lucht”, als het KEIHARD en URENLANG regent op VAKANTIE.
“Rustig maar, komt wel goed”, als je van de fiets bent gevallen en je bot uit je been steekt.
“Hij is wel aardig hoor, hij is gewoon een beetje onzeker”, als iemand gewoon een saaie lul is.
“Laat maar, we begrijpen elkaar gewoon niet”, als het super duidelijk is dat zij ongelijk hebben en verbaal zwakker zijn dan jij.

Dus NEE, ik hoef dat domme kutspel niet te spelen om te weten dat het een kutspel is. Ik ben ook nooit in Auschwitz geweest, maar ik durf wel te beweren dat het een van de zwartste plekken op aarde is, een toonbeeld van de menselijke onmenselijkheid.

Bovendien, hallo, ik ben een volwassen vrouw, met werk, vrienden en een serieverslaving; ik heb zat andere dingen te doen dan die achterlijke Pokémons vangen. Mocht ik over tien jaar opnieuw in een discussie belanden over Pokémon Go dan doe ik gewoon een verdwijntruc. (Mijn droom is dat dat tegen die tijd kan, laat me..!!)

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Volg Anouk op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp).

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Pokémon Go
Sluiten