Trends voor Dummies: rijstwafels

Er zijn steeds meer mensen (vrouwen) die denken dat rijstwafels een maaltijd vormen. Dat kan zo niet langer. De rijstwafel is een fijn product, maar je moet hem niet te serieus nemen. Twee rijstwafels met avocado kan een prima lunch zijn, als je daarna nog een banaan of een boterham eet.

Ook zie ik vrouwen de rijstwafel eten als ‘tussendoortje’. Eentje maar, gewoon kaal, zo uit de verpakking. Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik eet meestal een tussendoortje omdat ik mijn maag voel knorren. Het teken dat mijn brandstof op is en er dus nodig weer wat energie bij moet. Een rijstwafel doet dan echt niet de truc.

Maar misschien ben ik een uitzondering. Zo hadden mijn moeder en ik ooit een wonderlijke conversatie over fruit.
“Jij eet bijna elke dag een banaan, hè?” zei mijn moeder op zo’n ik-doe-net-of-ik-hier-geen-oordeel-over-heb-toontje – mijn moeder kan echt masterclasses geven wat dit toontje betreft.
“Ja, klopt, hoezo?”

“Nee, niks, maar je kan ook eens een kiwi eten.” (Alsof ik nooit eerder over deze mogelijkheid had nagedacht.)
“Doe ik ook, maar als ik alleen één kiwi zou eten, verhonger ik.”
Ik-kan-me-hier-niks-bij-voorstellen-en-ik-denk-dat-je-ongelooflijk-overdrijft-maar-ik-oordeel-niet.

Niet dat ik nooit rijstwafels eet. Sterker nog, ik heb ze vrijwel altijd in huis en ze zijn ook vrijwel altijd na een week op. Ik zie de rijstwafel meer als het toetje van het ontbijt. Of de lunch. Boterham gegeten? Dan eet ik (soms) nog een rijstwafel met stroop. (Suiker, ik wil het. Altijd.)

Toen ik net op mezelf woonde stond de rijstwafel symbool voor mijn vrijgevochten leven. Het was mijn daad van verzet. Van mijn ouders mocht ik namelijk geen rijstwafels eten (“zit niks in”). Eenmaal uit huis kon ik ze ETEN WANNEER IK WILDE!

Andere voordelen van niet meer thuis wonen:

  • de verwarming aanzetten (mijn vader vindt het altijd “snikheet”)
  • lang douchen (geen drie zussen die ook nog willen)
  • dutjes doen (vond het ouderlijk gezag maar ‘lui’)

Goed, ik dwaal af. Mijn punt: de rijstwafel was even helemaal mijn dingetje. Totdat ik merkte dat ik er wel verdomd veel van moest eten, wilde ik een beetje verder kunnen met mijn dag.
Dus lieve mensen (vrouwen); als je echt trek hebt; eet dan effe wat anders.
En als je echt een rijstwafel wil eten; smeer er op z’n minst wat op.

(Ofnietwantikwilmenatuurlijknergensmeebemoeienokdoei)

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Volg Anouk ook op Snapchat (@kemperoni) en Instagram (@aanoekkemp)

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: rijstwafels
Sluiten