Trends voor Dummies: Stoppen met de pil

Nu zijn we 12 jaar verder. Een prima moment voor een evaluatie, me dunkt.
Ik besef: de eerste week van de strip ben ik emotioneel, de laatste week down en in de stopweek ben ik ongesteld – met alle gezelligheid die daar bij komt kijken. Dat emo-gedoe komt door de hormonen, dat weet ik gewoon. Het is zo’n gevoel van algehele ‘meh-heid’, terwijl er eigenlijk niks aan het handje is.

Steeds meer vriendinnen zijn er al langer klaar mee. Ze hebben een spiraaltje, gebruiken de NuvaRing of het good old rubbertje. Ook degenen met de vaste, lange relatie gebruiken gewoon een condoom.

Lastig puntje: ik heb een hekel aan condooms. De geur, het materiaal, het gehannes, de geur, alles.
Maar in feite heb ik net zo’n grote hekel aan wat er kan gebeuren – en regelmatig daadwerkelijk gebeurt – na condoomloze seks.

Situatie: uren na de daad – je bent alweer bezig met je dagelijkse beslommeringen – moet je even kuchen/lachen/op je fiets stappen en plots komt er nog een kloddertje zaad uit je gesijpeld, je schone onderbroek bevuilend. Dan huil ik een beetje van binnen.

“Ik vind condooms echt prima”, zegt een vriendin, die zo’n twee jaar geleden stopte met de pil.
“Ik voel me nu veel beter. Mijn huid was in het begin wel minder en mijn borsten werden kleiner, maar nu zijn ze weer gezellig.”
Ik pak mijn borsten vast en vraag: “Hoevéél kleiner?”
“Een cup, denk ik.”
Ik besluit dat ik dat psychisch wel aan kan.

Ook een andere vriendin, die stopte met de pil om een kind te krijgen (missie geslaagd), is niet van plan hem ooit weer te slikken.
“Het is goed om te weten dat je lichaam het ook zelf kan. Ik verloor wat gewicht en ben emotioneel iets rustiger.”

Het is me vooral om dat laatste te doen. Het is gewoon niet relaxt om op te staan met de gedachte: pffff, ik heb hier helemaal geen zin in, niks heeft überhaupt zin. En dat elke maand, een paar dagen lang. En dan is er nog de week waarin ik eigenlijk niks kan hebben, want: emo.

Dus, anderhalve week geleden ben ik gestopt. Ik merk nog geen verschil, dat schijnt een paar weken te duren. Nou ja, één klein verschil: ik hou iets vaker mijn borsten vast, ter afscheid.
Verder is het te hopen dat ik nooit meer een randdebiele motoragent tegenkom. Voor die motoragent.

Wordt vervolgd…

Mijn naam is Anouk Kemper, 29 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als trends in het algemeen eigenlijk.

Onder de noemer ‘Het leven is best wel slick, maar je moet zelf het filtertje aanbrengen’ ben ik nu ook te vinden op Instagram. Mijn naam is @aanoekkemp. Korte verhalen schrijf ik ook en die kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: Stoppen met de pil
Sluiten