Last van migraine? Dit zijn mogelijke triggers van een migraineaanval

Last hebben van migraine is niet fijn. Toch zijn er veel mensen die zeggen dat ze de vervelende hoofdpijn regelmatig ervaren. Zijn er bepaalde dingen die migraine kunnen triggeren? We leggen het je snel uit.

Oorzaken van migraine

Migraine is ronduit gewoon kut. Je kan niks, je moet maar gewoon wachten tot het voorbij is en het is niet duidelijk waar het vandaan komt. Net zoals veel andere aandoeningen, is migraine deels erfelijk. Geef je ouders maar de schuld. We zijn natuurlijk geen artsen, maar er zijn meerdere onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat er wel bepaalde triggers bestaan.

1. Stress

Dat stress een grote oorzaak kan zijn van migraine, is ergers wel logisch. Stress werkt vaak op je lichaam, en al helemaal op je hoofd. Maar liefst 52 procent van de mensen die vaak migraineaanvallen hebben, zeggen veel stress te ervaren. Natuurlijk is de definitie van stress, net al migraine, voor iedereen anders.

2. Weersomstandigheden

Het weer kan ook een grote rol spelen bij het aanwakkeren van een migraine aanval. We hebben het dan vooral over luchtdrukverschillen, want die spelen in op je lichaam. Als het enorm benauwd is, is de kans groter dat je last krijgt van hoofdpijn of dus zelfs migraine. Een dikke 45 procent van mensen die migraineaanvallen hebben ervaren, zeggen dat het lag aan de weersomstandigheden.

3. Vermoeidheid

Wat vermoeidheid allemaal niet met je lichaam kan doen. Het effect van te weinig slaap is vaak zodanig heftig, dat je er inderdaad zelfs migraine door kan hebben. Veel mensen hebben weleens last van hoofdpijn na een nacht te weinig slaap, maar als je er gevoelig voor bent kan het zomaar zijn dat je een migraineaanval krijgt. Zo’n veertig procent heeft aangegeven dat dit een trigger is voor hen.

4. Menstruatie

Dan is er ook nog die vervelende menstruatie. Ook menstruatie staat erom bekend hoofdpijn te kunnen veroorzaken, maar er zijn zo’n dertig procent vrouwen die aangeven dat menstruatie voor hen zelfs een oorzaak is van een migraineaanval.

5. Te weinig eten

Ook te weinig eten gaat werken op je hoofd en kan zelfs zodanig veel effect hebben dat je er gewoon een migraineaanval van krijgt. Dit is voor 24 procent een trigger geweest.

Heb je nu het idee dat één of meerdere van bovenstaande triggers bij jou past? Dan kan het een idee zijn om een hoofdpijndagboek bij de houden, waarin je bijhoudt wat je die dag hebt gedaan, gegeten en hoe je je over het algemeen voelde. Wellicht dat je er dan snel genoeg achter komt waar het aan lag en wat je kan doen.

excedringezondheidsnet

Reageer op artikel:
Last van migraine? Dit zijn mogelijke triggers van een migraineaanval
Sluiten