Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van een trillend ooglid? Zo komt het en dit kun je eraan doen

Een trillend ooglid, iedereen kent het wel. Je ligt lekker op de bank te relaxen en ineens begint je ooglid te trillen. Uit het niets, je hebt geen idee wat de oorzaak kan zijn. Heel irritant en je weet ook niet wat je kunt doen om ervan af te komen.

Tot vandaag. Wij zochten namelijk uit hoe het kan dat je zomaar een trilled ooglid krijgt én wat je eraan kunt doen.

Oorzaken trillend ooglid

Het hebben van een trillend ooglid uit het niets is irritant, maar gaat gelukkig altijd weer snel over. Toch is het een raadsel hoe je het in eerste instantie krijgt. Dat kan verschillende redenen hebben, zoals stress, vermoeidheid of een teveel aan cafeïne. Wij delen zes mogelijke oorzaken (en zo kom je ervan af).

1. Magnesiumtekort

Een trillend ooglid kan te maken hebben met een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Een magnesiumtekort kan de oorzaak zijn, al is dat nooit wetenschappelijk bewezen. Heb je last van een trillend ooglid? Slik dan extra magnesium.

2. Alcohol

We noemden te veel cafeïne al als een mogelijke oorzaak, maar alcohol heeft hetzelfde effect als cafeïne. Door cafeïne worden bepaalde spieren geactiveerd, zo ook de spieren in je ooglid. Die wijntjes van vanmiddag (of van gisteren) kunnen dus best de oorzaak zijn van je trillend ooglid.

3. Koffie

Bovengenoemd punt geldt natuurlijk ook voor koffie, een bron van cafeïne. Trilt je ooglid? Bedenk dan of je ervoor of erna koffie hebt gedronken. Is het tijd om te minderen met het drinken van cafeïne? Houd dan wel rekening met wat side effects.

4. Geïrriteerde ogen

Je ooglid zal ook sneller gaan trillen als je last hebt van je ogen. Dat kan bijvoorbeeld komen door droge ogen, die je krijgt van contactlenzen dragen of van te lang naar een beeldscherm staren. Probeer dus lief te zijn voor je ogen en ze af en toe wat rust te gunnen.

5. Stress en vermoeidheid

De grootste oorzaken van een trillend ooglid zijn stress en vermoeidheid. Merk je dat je een beetje gespannen bent de laatste tijd en slaap je niet goed? Een trillend ooglid kan een teken zijn dat je een stapje terug moet doen. Pak je rust en zorg voor een goede nacht slaap.

Zo kom je er weer van af

Als je weet wat de oorzaak is van een trillend ooglid, is de oplossing best makkelijk. In bijna alle gevallen is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Geef je ogen af en toe rust – helemaal als je aan schermen zit vastgekleefd – en ga op tijd naar bed. Op het moment dat je ooglid trilt kan het helpen om je ooglid zachtjes te masseren. Oogdruppels kunnen ook voor veel verlichting zorgen. Blijft je ooglid trillen? Dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van een trillend ooglid? Zo komt het en dit kun je eraan doen
Sluiten