Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 12 mrt 2018
Leestijd: 6 minuten

Aan deze 24 intense trouwtradities moeten Prince Harry en Meghan Markle zich houden

Over de bruiloft van het jaar is al zoveel geschreven, dat we inmiddels torenhoge verwachtingen hebben. We zouden ons bijna gelukkig prijzen dat wij niet degenen zijn die op 19 mei voor het altaar staan. En alsof onze verwachtingen nog niet hoog genoeg zijn, heeft de ‘Royal Family’ ook nog een aantal trouwtradities waar Prince Harry en Meghan Markle zich aan moeten houden. 

Nog iets meer dan twee maanden en dan is het zover: Prince Harry en Meghan Markle stappen dan echt in het huwelijksbootje. En hoewel Harry en Meghan er niet bepaald om bekend staan dat ze het niet zo nauw nemen met regels (ze hielden zich al vaker niet aan de tradities); als het om de bruiloft gaat wordt er toch echt van ze verwacht dat ze zich aan deze 24 trouwtradities houden.

1. The obvious: de bruid moet iets wits dragen

De welbekende trouwtraditie begon twee eeuwen geleden, bij de bruiloft van koningin Victoria.

2. Er is altijd een officiële huwelijksaankondiging

Dat hebben we geweten. Op 27 november van vorig jaar kondigde Kensington Palace via hun Twitter-account de verloving aan (zie de tweet hieronder). Diezelfde dag werden al verlovingsfoto’s gemaakt, waar we de eerste glimp van Meghan’s prachtige ring kregen.

3. Er wordt een officiële trouwfoto gemaakt

De foto zal vergelijkbaar zijn met de trouwfoto die gemaakt werd op de trouwdag van Prince William en Kate Middleton (zie foto hieronder). Het ziet er naar uit dat Kate in april van haar derde kind zal bevallen, dus we verwachten hem/haar ook bij de trouwfoto van Prince Harry en Meghan… Hetzelfde geldt natuurlijk voor George en Charlotte, de oudste kinderen van het stel, die nog niet geboren waren tijdens de bruiloft van hun ouders.

4. Na de huwelijksaankondiging volgt er altijd een interview

Stiekem zijn wij heel erg blij met deze traditie; we hebben zó erg genoten van het interview van Prince Harry en Meghan Markle! Elke keer zwijmelen we weer weg… Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden, maar het interview van Prince William en Kate is ook erg leuk om terug te kijken.

5. Queen Elizabeth stuurt de huwelijksuitnodigingen

De koningin stuurde 1900 uitnodigingen voor het huwelijk van haar kleinzoon Prince William. Mocht je geen idee hebben hoe duur dit ongeveer is: de uitnodigingen liepen op tot 1000 pond (omgerekend 1140 euro) per elke honderd gouden en crèmekleurige kaarten. Dat is dus 21660 euro in totaal. Hallootjes.

6. Er zijn twee bruidstaarten…

Wat een werk moet hierin zitten, zeg. Kijk maar eens naar de details van de taart bij de bruiloft van William en Kate…

7. …En de traditionele smaak is vruchtencake

Jammie.

8. De bruid laat haar boeket achter bij het graf van de ‘Unknown Warrior

Het graf van de ‘Unknown Warrior‘ is een monument dat vanaf 1920 in Westminster Abbey (waar het huwelijk van Prince Harry en Meghan ook plaatsvindt) ligt. In het graf werd het stoffelijk overschot begraven van gesneuvelde soldaten die na de Eerste Wereldoorlog niet geïdentificeerd konden worden. Deze soldaten staan symbool voor de vele geïdentificeerde en ongeïdentificeerde soldaten die omkwamen bij een oorlog.

9. Over boeketten gesproken: de bruid draagt ​​altijd een takje mirte

Hoe Meghan Markle eruit zal zien blijft tot het laatste moment geheim, maar vrijwel zeker is dat er mirte in haar boeket zal zitten. Al sinds de bruiloft van koningin Victoria heeft elke koninklijke bruid een takje mirte (ook wel ‘liefdeskruid’) in haar boeket.

10. De bruid draagt altijd een kroon

Queen Elizabeth gaf de ‘Cambridge Lover’s Knot Tiara‘ als huwelijksgeschenk aan prinses Diana. Deze kroon zien we nu ook vaak bij Kate Middleton. Het is nog even afwachten welke kroon Meghan Markle straks draagt…

11. Er worden bruidsjonkers- en meisjes aangewezen voor de bruiloft

Bij de bruiloft van Pippa Middleton (zus van Kate) was onder anderen prins George (zoon van William en Kate) een bruidsjonker. Hoe aandoenlijk!

trouwtradities

12. Alle koninklijke trouwringen bevatten Welsh goud

Het begon allemaal met de over-overgrootmoeder van Prince Harry. Op haar bruiloft droeg ze een ring van – drie keer raden – Welsh goud. Dit goud is drie keer meer waard dan goud uit Australië of Zuid-Afrika.

13. De koninklijke familie betaalt voor de bruiloft…

…Al luidt de Amerikaanse traditie dat juist de familie van de bruid voor de bruiloft betaalt. Stel je voor dat de ouders van Megan voor de kosten van de bruiloft opdraaien; dat zou wel een beetje gek zijn, toch?

14. Tijdens de ceremonie zit de koninklijke familie aan de rechterkant van de kerk

Wanneer de bruidegom niet koninklijk is, zal de koninklijke familie juist aan de linkerkant zitten. Waarom weet niemand precies, maar zo weten we in ieder geval al dat de royal family tijdens het huwelijk van Prince Harry en Meghan aan de rechterkant zitten.

Prince Harry & Meghan Markle

15. De ‘1701 Act of Settlement‘ verbiedt royals om met katholieken te trouwen

Het Britse koningshuis is het gezicht van de ‘Church of England‘, een protestantse Anglicaanse kerk. Het doel van de wet is om de protestantse erfenis levend en wel te houden. Naar verluidt zal Meghan Markle zich binnenkort nog laten dopen.

16. Hoeden zijn verplicht voor vrouwelijke gasten

Tja, niks meer aan toe te voegen.

Royals moeten toestemming van de koningin krijgen om te trouwen

True story. De regel is zelfs opgeschreven in een koninklijke huwelijkswet! Meghan Markle ontmoette de koningin meerdere keren voordat Harry haar ten huwelijk vroeg.

trouwtradities

18. Vrouwen die trouwen met koninklijke mannelijke opvolgers, nemen de titels van hun echtgenoten aan

Toen Prince William trouwde met Kate, werd hij de hertog van Cambridge, wat Kate de hertogin van Cambridge maakte. We noemen Kate niet voor niets geen prinses: deze titel is alleen voorbehouden aan vrouwen die in de koninklijke familie zijn geboren. Zoon George en dochter Charlotte hebben dus wel prins en prinses als titel.

Wanneer Meghan met Prince Harry trouwt krijgt ze zijn titel: Her Royal Highness Princess Henry of Wales. De kans is vrij groot dat Harry net als zijn broer William een nieuwe titel krijgt op het moment dat hij trouwt. Het is nog niet helemaal zeker welke titel hij precies krijgt, maar het zal waarschijnlijk de hertog van Buckingham, hertog van Clarence of de hertog van Sussex zijn.

19. Zowel Meghan als Harry hebben gewoon een vrijgezellenfeest

Tja, het zijn ook maar mensen.

20. De pasgetrouwden en leden van de koninklijke familie maken altijd een verschijning bij Buckingham Palace

Hier zullen ze naar de menigte zwaaien, waarbij een passievolle zoen natuurlijk niet kan ontbreken. Dat zag er zo uit na de bruiloft van Prince William en Kate:

21. De bruidegom draagt ​​een militair uniform op de bruiloft

Het is namelijk een traditie voor de koninklijke mannen om in het leger te dienen.

22. De trouwjurk is meestal gemaakt van kant

Kate Middletons jurk is ontworpen door Sarah Burton en de jurk van prinses Diana is ontworpen door Elizabeth Emanuel. We zijn nu al benieuwd wie Meghans jurk gaat ontwerpen…

trouwtradities

23. Als je eenmaal bent getrouwd met een vorst, kun je niet actief zijn in de politiek

Royals zijn nu eenmaal een publiekelijk figuur. Ze moeten zich dan ook onpartijdig opstellen.

24. Als dank ontvangen de gasten na afloop een stukje van de bruidstaart

Nee, dit is géén grap. Hieronder zie je een stuk taart van William en Kates bruiloft in 2011. Alleen het doosje ziet er al prachtig uit…

trouwtradities

Bron foto’s: Getty Images

Marie Claire

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Aan deze 24 intense trouwtradities moeten Prince Harry en Meghan Markle zich houden
Sluiten