Tessa Ham
Tessa Ham Money 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit trucje laat jou ongemerkt 1.500 euro per jaar sparen

Is sparen niet je grootste talent? Maak het dan zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Er is een foolproof manier om heel makkelijk bijna 1.500 euro per jaar te sparen, zonder dat je het echt merkt op je bankrekening. Oké, 1.500 euro per jaar is niet heel veel. Maar de truc werkt ook als je zelf al spaart.

Anderhalfduizend euro als extra jaarbonus is toch lekker meegenomen.

Kleine uitgaven

De kans is groot dat kleine aankopen hier en daar je grootste uitgavenpost vormen. Dat croissantje bij de supermarkt, dat biertje op het terras, die cappuccino op het station. Je koopt deze dingen snel even, omdat ze door hun lage prijs geen pijn doen in je portemonnee.

Totdat je aan het einde van de maand bent natuurlijk, en je weer veel te veel hebt uitgegeven aan impulsaankopen. Hou deze manier van ‘uitgeven’ vast, maar vergeet de troep die je hiervoor koopt.

Simpele truc om te sparen

Het trucje om bijna 1.500 euro in een jaar te sparen is heel simpel. Het gaat als volgt: maandag leg je 1 euro opzij, dinsdag 2 euro, woensdag 3 euro, donderdag 4 euro, vrijdag 5 euro, zaterdag 6 euro en zondag 7 euro.

Zo spaar je ongemerkt 28 euro per week, zonder dat je het echt in je portemonnee voelt. Net als de kleine aankopen die je altijd doet, merk je er weinig van. De kunst is om die te skippen, dan spaar je dubbel.

Het is bewezen dat hoe meer je met sparen bezig bent, des te meer je ook daadwerkelijk zal sparen in je leven. Toch snappen we het ook wel als je geen zin hebt om elke dag een klein bedrag over te maken. Of misschien ken je jezelf, en vergeet je het weer. Een keer de instellingen wijzigen in je bank-app is een kleine moeite. Uiteraard kun je ook gewoon 28 euro op je spaarrekening storten.

Kun je deze ‘truc’ het hele jaar volhouden? Na 365 dagen heb je een mooi bedrag van 1.465 euro bij elkaar gespaard, zonder het erg gemerkt te hebben. Lekker voor een vakantie of je aandelenportefeuille.

Groter bedrag sparen

Vind je die 1.465 euro te weinig om in een jaar te sparen? Je kunt de bedragen per dag natuurlijk ook verdubbelen. Of je doet een spaarchallenge waarbij je elke week een hoger bedrag spaart. Je zal zien dat het steeds makkelijker gaat als het bedrag op je spaarrekening groeit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit trucje laat jou ongemerkt 1.500 euro per jaar sparen
Sluiten