De nieuwe true crime-documentaire ‘Carmel: Who Killed Maria Marta?’ op Netflix roept veel reacties op

Afgelopen week lanceerde Netflix een nieuwe true crime-documentaire op de streamingdienst. Voor ons is dat reden genoeg om in een zaak te duiken. In Carmel: Who Killed María Marta? wordt de moord op de Argentijnse vrouw María Marta García Belsunce in 2002 onderzocht.

De documentaire werd gelanceerd in de vorm van een mini-serie en is te zien in vier afleveringen van een uur.

Carmel: Who Killed María Marta?

María Marta García Belsunce was een vrouw uit de high society en haar dood werd eerst als een ongeluk gezien. Ze werd dood gevonden in haar badkuip in 2002. In eerste instantie werd aangenomen dat ze met haar hoofd op de kraan was gevallen en daardoor overleed. Maar niets blijkt minder waar, want autopsie laat zien dat María maar liefst vijf keer in haar hoofd is geschoten voordat ze in de badkap werd achtergelaten.

Genoeg reden om deze moord eens goed uit te pluizen, dachten ook de makers van de nieuwe Netflix-documentaire. Te beginnen bij haar man, Carlos Carrascosa, die haar in het bad vond. Hij was hoofdverdachte maar zijn DNA toont aan dat hij niet matcht met het bloed in de badkamer. In de serie zien we dat alle scenario’s in gedachten worden gehouden: van corruptie tot inbraak, het is bloedstollend spannend.

Netflix

Reacties op Netflix-documentaire

Regisseur Alejandro Hartmann wil met de documentaire op zoek gaan naar de waarheid over María’s dood. De zaak kreeg veel publiciteit in Argentinië en ook dat wilde Alejandro graag laten zien in de documentaire. Iedereen in de omgeving wilde graag meewerken aan de documentaire, zelfs haar man Carlos Carrascosa. Hij zat vijf jaar in de gevangenis voordat bewezen werd dat zijn DNA geen match was.

Carmel: Who Killed Maria Marta? heeft inmiddels al veel reacties opgeroepen op social media. Sommige fans delen theorieën over wat zij denken dat er is gebeurd, terwijl anderen de serie aanraden aan true crime-fans. Hoe dan ook, ga dat zien op Netflix.

Reageer op artikel:
De nieuwe true crime-documentaire ‘Carmel: Who Killed Maria Marta?’ op Netflix roept veel reacties op
Sluiten