Deze true crime-documentaires op Netflix moet je absoluut gezien hebben

Nooit werden er zo veel true crime-documentaires gekeken als dit jaar. En logisch, want nu we weer in lockdown zitten bestaat onze favoriete activiteit toch wel uit Netflix. De streamingdienst bracht ons een aantal van de meest besproken documentaires van de afgelopen tijd. Reden genoeg om nog eens wat true crime aan je watchlist toe te voegen.

Wij delen de beste true crime-documentaires die gewoon op Netflix te bekijken zijn.

1. How To Fix A Drug Scandal

In deze vierdelige documentaire, volgen we het verhaal van de 35-jarige drugslabchemicus Sonja Farak. In 2013 werd ze gearresteerd voor het knoeien met bewijzen. Samen met collega Annie Dookhan werd ze opgepakt en dat is nog maar het begin van dit verbazingwekkende verhaal.

2. The Innocent Man

The Innocent Man is een documentaire van John Grisham en gaat over twee moordzaken in Oklahoma. De eerste gaat over Ron Williamson en Dennis Fritz, twee mannen die ten onrechte zijn veroordeeld bij de moord op Debbie Sue Carter in 1982. De andere zaak gaat over Tommy Ward en Karl Fontenot, zij werden veroordeeld bij de moord op Donna Denice Haraway in 1984. Beiden zijn onschuldig.

3. Room 2806: The Accusation

Deze documentaire onderzoekt de aanrandingszaak tegen de Franse politicus Dominique Strauss-Kahn, op het hoogtepunt van zijn carrière.

4. Trial By Media: The Truth Behind The Crimes

Het fijne aan true crime-documentaires is dat ze een andere kant van het verhaal belichten. In deze documentaire volgen we vier zaken, die wellicht een andere uitkomst hebben gehad door de aandacht van de media.

5. Unabomber In His Own Words

Met beelden uit een zeldzaam interview volgt deze documentaire de terreurcampagne van Unabomber – die van Ted Kaczynski – van 1978 tot 1985. We volgen hem van zijn jeugd tot jonge intellectueel, tot een van de meest gevreesde terroristen in de geschiedenis.

6. Unsolved Mysteries

Een van onze favoriete documentaires op Netflix is Unsolved Mysteries. De laatste huiveringwekkende documentaire van Netflix is ​​zo populair dat de autoriteiten naar verluidt al twintig geloofwaardige tips hebben ontvangen voor het oplossen van enkele van de mysteries. De zaken variëren van verdwijningen en moorden tot paranormale ervaringen.

7. Abducted in Plain Sight

Letterlijk iedereen heeft het over deze verbluffende documentaire op Netflix over een familie in Idaho waarvan de buurvrouw gefixeerd raakt op hun 12-jarige dochter. Dit is een van de meest griezelige en aangrijpende documentaires.

8. Dirty Money

Deze meeslepende Netflix Original-documentaire, geregisseerd door de met een Oscar bekroonde regisseur, Alex Gibney, onderzoekt de hebzucht van bedrijven. In elke aflevering volgen we een ander bedrijf, met aflevering één over het Volkswagen-schandaal in 2015. We waarschuwen je alvast, je krijgt hier nare gevoelens van.

9. Making A Murderer 2

Dit is de Netflix-documentaire die onze liefde voor true crime-documentaires heeft doen opleven. Making a Murderer is drie jaar later terug voor deel twee. In navolging van deel één, kijkt het tiendelige meesterwerk naar de bijna ongelooflijke zaak van Steven Avery. Hij wordt uit de gevangenis vrijgelaten nadat hij ten onrechte is veroordeeld voor verkrachting, maar wordt gearresteerd voor de moord op een andere vrouw.

In deel twee proberen Steven en zijn neef Brendan nog steeds hun naam te zuiveren met nieuwe juridische vertegenwoordiging en het is net zo verslavend als altijd. Het eerste deel nog niet gezien? Dan moet je die absoluut kijken.

10. I Am A Killer

Deze documentaireserie volgt echte gevangenen, die ter dood zijn veroordeeld. Ze praten over hun leven en de misdaden waardoor ze achter de tralies zitten. Elke aflevering gaat dieper in op een andere gevangene die openhartig spreekt over zijn misdaad. En dat allemaal terwijl ze wachten op een datum om geëxecuteerd te worden.

Reageer op artikel:
Deze true crime-documentaires op Netflix moet je absoluut gezien hebben
Sluiten