Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 20 jun 2019

5x de engste films over seriemoordenaars en true crime die je gezien moet hebben

Het kijken van true crime series en documentaires op Netflix is het afgelopen jaar ineens onze grootste hobby geworden. Het feit dat het waargebeurde verhalen zijn, maakt de documentaires, series en films extra heftig. Ben jij ook helemaal fan van crime shows? Dan moet je deze spannende films op Netflix meteen kijken.

NSMBL is hier om jouw to watch lijstje aan te vullen met de spannendste misdaadfilms. Van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile tot aan My Friend Dahmer, deze spannende films zijn het kijken waard.

1. My Friend Dahmer

Jeffrey Dahmer was een Amerikaanse man die bekend stond als de Milwaukee Cannibal. Jep. Hij is verantwoordelijk voor de verkrachting en moord van maar liefst zeventien mannen tussen 1978 en 1991. Naast moordenaar en verkrachter, was hij ook een necrofiel, kannibaal en verzamelaar van lichaams- en skeletdelen van zijn slachtoffers. In My Friend Dahmer speelt Ross Lynch de rol van Jeffrey toen hij op de middelbare school zat.

2. Dahmer

Het verhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer is zo heftig dat er uiteraard meerdere films over hem zijn gemaakt. In de film Dahmer speelt Jeremy Renner hem in een andere periode van zijn leven. In de film zie je Jeffrey toen hij middenin zijn moorden zat. Je ziet dat hij een potentieel slachtoffer aan het stalken is en je krijgt zogenaamde flashbacks te zien van zijn eerste moord. Nog iets heftiger dan My Friend Dahmer dus.

3. Monster

Ook vrouwen kunnen seriemoordenaars zijn. Charlize Theron speelt in de film Monster Aileen Wuornos. Aileen was een Amerikaanse prostituee die zes mannen heeft vermoord in de jaren ’80 en ’90. Selby Wall wordt verliefd op Aileen, maar begint zich op een gegeven moment af te vragen of haar nieuwe vriendin niet verantwoordelijk is voor een aantal moorden.

4. Zodiac

De Zodiac Killer was de codenaam van een vermoedelijke seriemoordenaar die actief was in Noord-Californië tussen december 1968 en oktober 1969. Hij dankt de naam aan de brieven die hij tot 1974 naar een aantal kranten stuurde, waarin de afzender zichzelf Zodiac noemde. Ondanks dat we nooit de echte identiteit van de seriemoordenaar te weten krijgen, kunnen we wel kijken naar Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo en Robert Downey Jr. die hem proberen te zoeken in deze thriller.

5. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Natuurlijk mag deze enge Netflix-film niet ontbreken in dit lijstje. Als je deze film over seriemoordenaar Ted Bundy nog niet hebt gezien, moet je dat meteen doen. Het is niet voor niets dat er zoveel over is gesproken de afgelopen maanden.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x de engste films over seriemoordenaars en true crime die je gezien moet hebben
Sluiten