Throwback – deze dingen deed je vroeger altijd in het tussenuur

Voor veel van ons is het lang geleden dat we op de middelbare school zaten. Veel van wat we daar hebben geleerd zijn we inmiddels alweer vergeten, maar wat we nooit vergeten zijn de tussenuren. Ons tussenuur vroeger was legendarisch en hieronder lees je waarom.

Het tussenuur was altijd hét moment om zo min mogelijk uit te voeren. Eens in de zoveel tijd kreeg je ineens een helder moment en gebruikte je het uur om daadwerkelijk te doen waar het voor bedoeld was: huiswerk maken. Toch werd het vrije uurtje veel vaker gebruikt om jezelf vol te proppen met eten en te roddelen over klasgenoten. Onderstaande dingen zul je vast herkennen als je ooit een tussenuur hebt gehad.

1. Naar de supermarkt voor een frikandelbroodje

Een bezoek aan dichtstbijzijnde supermarkt was vaste prik tijdens het tussenuur. Of dit nu de Appie, Deen of Jumbo was maakte niet uit. Frikandelbroodjes staan bekend om hun populariteit in de tussenuren, maar wij vinden dat het stokbrood met een bakje roomkaas ‘om lekker te dippen’ ook een vermelding verdient. Oh ja, en donuts. En chips. En energie drink.

2. Of je haalde een broodje op school

Tussenuur betekent dat het overal in de school rustig is, inclusief de kantine. Waar je in de pauzes deze mierenhoop zo veel mogelijk ontweek, ging je hier in het tussenuur los. Je scoorde het lekkerste broodje zonder in de rij te staan. Als je mazzel had mocht je zelfs je eigen broodjesrecept doorgeven. Winnen.

3. Je zocht de beste plek op

Tijdens de pauze was het strijden voor een goede spot, maar in tussenuur had je alle keuze. Zelfs de plekken waar de oudere leerlingen altijd chillden in de pauze waren nu vrij. Of je die plek mocht (of durfde te) behouden als de bel voor de pauze ging, dat was nog maar zien.

4. Je had de beste plek in de pauze

Je had al helemaal geluk als je pauze had na het tussenuur, want dan ‘reserveerde’ je de chille plek voor in de pauze. Zodra jij er het hele uur al zat, kon niemand deze plek meer van je afnemen. Dus de VIP-plek in het tussenuur, was ook jouw VIP-plek in de pauze.

5. YouTuben in de mediatheek

In die goede oude tijd ging je elke dag naar school zónder laptop, iets wat nu moeilijk voor te stellen is. Mocht je toch je dagelijkse dosis internet willen, dan was de mediatheek de place to be. Stiekem YouTuben deed je daar. Zo slim als je was, had je een extra tabblad open met iets serieus erop voor als er een docent langsliep.

6. McDonald’s it is

Als je een van de lucky few was met een Maccie in de buurt van je school, dan was dit de plek waar jij jouw tussenuren spendeerde. Al was het maar voor een kleine milkshake, een tochtje naar de McDonalds zorgde voor wat afleiding tijdens het tussenuur vroeger.

7. Even naar huis om te chillen

Als je écht mazzel had, dan was er wel iemand in de vriendengroep alleen thuis tijdens het tussenuur vroeger. Dat betekende dat je eerst langs de supermarkt ging (zie punt één) en daarna naar iemands huis ging om daar ‘luxe’ te lunchen.

 

Reageer op artikel:
Throwback – deze dingen deed je vroeger altijd in het tussenuur
Sluiten