Tessa Ham
Tessa Ham Money 3 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

5 apps om gebruikte spullen te verkopen en wat extra cash te verdienen

Het nieuwe jaar komt er weer aan. Wat ons betreft het ideale moment om je huis eens goed uit te mesten, om zo 2021 opgeruimd en fris te beginnen. Een leuke bijkomstigheid is dan dat je alle tweedehands spullen kunt verkopen op één van onderstaande apps. Die extra cash is toch wel fijn in de dure decembermaand!

Wij delen vijf apps waar je je gebruikte spullen op kunt verkopen. Van kleding tot elektronica: alles bij elkaar kun je lekker extra verdienen deze maand.

Vinted

Als je af en toe nog naar de traditionele televisie kijkt (in plaats van alleen Netflix) kon je er bijna niet omheen: Vinted. Hoewel je via de app meer dan alleen kleding en accessoires kunt kopen en verkopen (boeken bijvoorbeeld ook!), is dit de ideale plek om een nieuwe eigenaar gelukkig te maken met jouw oude kleding. Er is inmiddels zo’n groot aanbod, dat er veel kopers gebruik maken van de app.

Dat komt overigens niet alleen door het grote aanbod, maar ook door de gebruiksvriendelijkheid van de app. Je kunt heel makkelijk zoeken op merk, prijs en soort kledingstuk, maar net zo makkelijk even rondkijken. Een groot pluspunt is ook de verkopersbescherming. Hierdoor zal je altijd geld ontvangen als je daadwerkelijk verkocht hebt.

Marktplaats

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder Marktplaats. Elke maand weet Marktplaats 8,2 miljoen unieke gebruikers te trekken. Dat zijn 8,2 miljoen potentiële kopers! Bovendien kun je na je grote opruim-sessie werkelijk al je oude spullen een nieuw leven geven. Van kleding tot elektronica, je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt er op Marktplaats een publiek voor.

Marktplaats is wel zo populair dat er elke dag maar liefst 350.000 advertenties geplaatst worden. Hoe zorg je dat je daar tussen opvalt? Zorg voor een zo uitgebreid mogelijke beschrijving en vermeld woorden als de maat, afmeting, kleur en het materiaal.

Dat is niet alleen fijn voor de koper. Dit zijn namelijk ook zoekwoorden. De woorden die mensen in de zoekbalk typen, waardoor jij dus eerder gevonden wordt. Als je kwalitatieve foto’s maakt en er een mooi duidelijk verhaal van maakt, heb je al een streepje voor op honderden, misschien wel duizenden, andere advertenties.

Tip: kijk hoe andere verkopers het aanpakken. Welke woorden gebruiken zij? Waardoor wil je wel iets kopen en waardoor niet?

reBuy

Heb je veel oude elektronica rondslingeren? Let even op, want dan is reBuy misschien wel een goede match. Bij deze app verkoop je niet aan kopers, maar aan reBuy zelf.

Dat brengt natuurlijk een hoop voordelen met zich mee. Je hoeft geen mooie advertenties en uitgebreide verkooppagina’s te maken en reBuy betaalt de verzendkosten voor je. Binnen een paar minuten zie je hoeveel je voor je oude elektronica kunt krijgen.

Boekenbalie

Ben jij zo iemand bij wie de boekenkast stiekem uit z’n voegen barst? Waarom zou je je oude boeken niet verkopen als je ze toch al (meerdere keren) gelezen hebt? Dan heb je namelijk weer ruimte voor nieuwe boeken. Een win-win, als je het ons vraagt. Ook hier verkoop je jouw boeken aan Boekenbalie en niet aan kopers, waardoor je nooit hoeft te wachten tot een koper geïnteresseerd is.

Tip: verkoop je oude studieboeken en verdien er een leuk zakcentje mee.

The Next Closet

Het is misschien een beetje valsspelen om deze in het lijstje te noemen, want de app is zo traag dat ‘ie niet iets is om over naar huis te schrijven. Gelukkig is er ook een website van The Next Closet. Hier kun je jouw designerkleding aan een nieuwe eigenaar helpen. Omdat je meer voor deze items hebt betaald, zal je hier ook meer voor kunnen vangen.

Door je tweedehands spullen te verkopen heb je niet alleen een opgeruimd huis, maar ook een gespekte bankrekening.

Lees ook: 6 side hustles om extra geld mee te verdienen nu je toch tijd over hebt

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 apps om gebruikte spullen te verkopen en wat extra cash te verdienen
Sluiten