Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 27 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam shoppen – Vanaf oktober scoor je pre-loved items bij Zalando

Tweedehands shoppen is hotter dan ooit. Niet alleen omdat we meer en meer door hebben hoe het shoppen van fast fashion weinig bijdraagt aan het beter maken van de wereld, ook omdat pre-loved items net zo mooi zijn als nieuwe stukken (en vaak goedkoper). Goed nieuws, nu Zalando vanaf oktober een pre-owned categorie gaat toevoegen aan de webshop.

Naast Vinted en United Wardrobe, kun je binnenkort dus ook tweedehands shoppen bij Zalando. We love it.

Tweedehands shoppen bij Zalando

Bij Zalando zal de ervaring wel anders zijn dan je gewend bent bij andere apps. Zo verkoop je geen kleding aan andere personen, maar aan de webshop zelf. Vanuit Zalando wordt gevraagd om foto’s te sturen van je kledingstuk met bijbehorende informatie (wat is het merk, de maat en in welke categorie valt het). Als alle informatie binnen is, krijg je een voorstel aka de prijs die ze bieden.

En nu komt het leuke. Heb je je item verkocht aan Zalando? Dan kan je kiezen of je dat bedrag in een cadeaubon wil ontvangen (waarvan jij weer pre-loved items op de webshop kunt scoren) óf dat je het geld doneert aan het Rode Kruis of WeForest. Klinkt dat goed, of klinkt dat goed?

Service zoals je gewend bent

Zalando belooft met het tweedehands assortiment niet in te leveren op de kwaliteit en service. Zo kan je ook de tweedehands items binnen honderd dagen retourneren. Nu kan je je natuurlijk afvragen hoe duurzaam deze nieuwe toevoeging dan echt is. Je krijgt bovendien ook een voucher die je vervolgens weer op de site kan uitgeven.

En tóch kan je het zo duurzaam maken als je zelf wil: koop items waarvan je haast zeker weet dat je ze gaat houden, zodat je het niet hoeft te retourneren (dat scheelt weer transportuitstoot). Daarnaast kan je er natuurlijk voor kiezen om de voucher weer bij de tweedehands-sectie in te leveren.

Op zoek naar toffe Instagram-accounts die vintage kleding verkopen? Wij hebben de tien leukste Nederlandse accounts onder elkaar gezet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Duurzaam shoppen – Vanaf oktober scoor je pre-loved items bij Zalando
Sluiten