Kanye plaatste cryptische tweets over Kim Kardashian en verwijderde het weer

Kanye West is al langere tijd veel in het nieuws. Is het niet over gekke uitspraken die hij heeft gedaan, dan is het wel over het feit dat hij zich kandidaat stelt voor het Amerikaans presidentschap. Speaking of het presidentschap, afgelopen zondag was zijn eerste presidentscampagne en die was op zijn zachts gezegd best opmerkelijk.

De rapper hield namelijk een geëmotioneerde speech én heeft onlangs erg cryptische tweets op Twitter geplaatst (en verwijderd), waardoor fans en familie zich zorgen maken over zijn mentale gezondheid. We praten je bij.

Mentale gezondheid Kanye West

Het begon allemaal met de opmerkelijke speech van Kanye West tijdens zijn eerste presidentiële rally in South Carolina. De rapper was na zijn bijzondere toespraak direct trending op Twitter, wat eigenlijk al genoeg zegt.

Tijdens zijn onrustige en emotionele speech vertelde (of beter gezegd schreeuwde) Kanye dat hij er bijna voor had gekozen om North West te laten aborteren. Hij vertelde hoe Kim Kardashian de pillen al in haar handen had.

Opmerkelijk, maar dat was niet het enige waarmee Kanye West de aandacht trok. Hij claimde namelijk ook dat Harriet Tubman nooit slaven zou hebben bevrijd, terwijl ze erom bekend staat dat ze tientallen slaven heeft weten te bevrijden. Kanye zei het volgende: “She never actually freed the slaves, she just had them work for other white people”.

Kanye’s tweets

Goed. Dat was de toespraak. Nu denk je misschien dat dat het ergste was, maar niets is minder waar. Na de speech ging Kanye West namelijk verder op Twitter. In zo’n twintig(!) tweets vertelde Kanye dat Kim zich zorgen maakt om hem en wil dat hij een dokter gaat bezoeken.

Kim Kardashian was niet de enige die in zijn Tweets voorbij kwam. Ook schoonmoeder Kris Jenner werd genoemd, concurrent Drake, acteur Shia LaBeaouf én zelfs Anna Wintour. De film Get Out werd ook uitgebreid besproken. De Tweets werden gauw weer verwijderd, maar op Twitter zijn nog screenshots te vinden.

Bipolaire stoornis

De Tweets die Kanye plaatste lijken niet allemaal te kloppen en sommige uitspraken zijn ook vrij heftig. Kim Kardashian schijnt zich ernstig zorgen te maken en stelde dat haar hubby niet in a good place is.

In 2017 kwam naar buiten dat Kanye West een bipolaire stoornis heeft, waardoor hij soms het gevoel hij dat hij niemand kan vertrouwen. Eerder vertelde hij in een interview hoe de stoornis hem soms paranoïde maakt en dat hij af en toe het idee heeft dat hij wordt afgeluisterd.

Reageer op artikel:
Kanye plaatste cryptische tweets over Kim Kardashian en verwijderde het weer
Sluiten