Redactie
Redactie Love & Life 30 dec 2020
Leestijd: 5 minuten

You do you boo – 5x belangrijke en persoonlijke doelen voor alle twintigers

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we weer volop bezig zijn met nieuwe plannen maken. Wil jij zoveel mogelijk uit 2021 halen? Of wil je gewoon vaker dingen doen voor jouzelf? Wij hebben een ultimate bucket list opgesteld met belangrijke dingen die je dit jaar (vaker) zou moeten doen.

We zijn vaak genoeg bezig met dingen doen voor anderen of dingen doen die ~de maatschappij~ van ons verwacht. Nu is het eens tijd om voor jezelf te kiezen.

Bucket list 2020

De een wil in het nieuwe jaar stoppen met roken, de ander (*kuch* wij *kuch*) wil stoppen met zo belachelijk veel geld uitgeven op ASOS. Die goede voornemens zijn natuurlijk fantastisch, maar heb je ook persoonlijke doelen voor het nieuwe jaar gesteld? Doelen waar je, je weet wel, een beter mens van wordt en zo.

Misschien heb je ze nog niet, maar niet getreurd. NSMBL is hier met een vijftal doelen die jou aankomend jaar vooruit helpen. Wij hebben de ultimate bucket list voor twintigers opgesteld. Of je er nu voor kiest om hier in januari of juli mee te beginnen, dankzij de volgende doelen wordt jij een beter mens #newyearnewme.

1. Stoppen met sorry zeggen

Sta je er wel eens bij stil hoe vaak je op een dag sorry zegt? En hoe vaak je wel niet sorry zegt voor dingen waar je helemaal geen sorry voor hoeft te zeggen? Nou we hebben een newsflash voor je: het is vaak. Veel te vaak. We zeggen soms zelfs sorry wanneer iemand anders tegen ons aanloopt in de stad of wanneer iemand een afspraak afzegt, en jij de volgende datum niet kan.

Soms is het terecht om in een bepaalde situatie je excuses aan te bieden, maar vaak is het ook volstrekte onzin. Stop dit jaar dus met sorry zeggen voor van alles en nog wat. Weet je niet waarvoor je geen sorry hoeft te zeggen? We hebben er een artikel aan gewijd. Dus de volgende keer dat Hans van HR vraagt of je na werk nog even wat pakketjes wil sorteren voor hem zeg je gewoon nee. Bye Felicia.

2. Vaker voor jezelf kiezen

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij betrappen onszelf er iets te vaak op dat we anderen voorop stellen. Soms is het goed om jezelf even weg te cijferen voor een ander, maar pas er wel mee op. Je mag best vaker voor jezelf kiezen. Ten slotte ben jij de enige persoon die jouzelf gelukkig kan maken en die voor jouw gezondheid kan zorgen.

Luister dus iets vaker naar je lichaam, ga de strijd met FOMO aan, zeg dat derde etentje van de week af en zet jezelf op de eerste plek. Als je eerlijk vertelt dat je even op jezelf wil focussen, gaat niemand van je vrienden en familie je dat kwalijk nemen.

3. Reis naar een onbekende plek

Ja, ja, ja, die jaarlijkse vakantie naar Zuid-Frankrijk en dat weekendje weg naar Parijs is hartstikke leuk. Je weet precies naar welke hotspots je moet en welke plekjes je moet bezoeken voor die perfecte foto om je Instagram-feed op te krikken. Maar hoe bijzonder zijn deze vakanties nu écht? Precies, dat dachten wij ook.

Plan eens een reis naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Of het nu Schiermonnikoog is of Uruguay, een nieuwe omgeving kan zomaar enorm veel te bieden hebben. En als je écht verrast wil worden, ga dan ook niet weken van te voren alles to do’s markeren in je net aangeschafte Lonely Planet. Ga juist op avontuur, je zal merken dat de herinneringen aan dit soort tripjes veel specialer zijn.

4. Elke maand iets doen wat je eng vindt

Ook al denken we soms van niet, wij mensen zijn stuk voor stuk gewoontedieren. We blijven het liefst zoveel mogelijk in onze comfort zone hangen en stiekem is daar ook vrij weinig mis mee. Je comfort zone is fijn, veilig en je weet precies wat je kan verwachten.

Dat gezegd hebbende ontwikkel je jezelf veel minder als je altijd binnen deze comfort zone blijft. Probeer daarom in het nieuwe jaar elke maand iets te doen wat je eigenlijk hartstikke eng vindt. En nee, we bedoelen niet dat je elke maand uit een vliegtuig moet springen of de Mount Everest moet beklimmen (al zou dat wel sick zijn, punten voor jou als je het doet).

Iets buiten je comfort zone doen kan ook betekenen dat je eens naar die angstaanjagende sportles gaat. Of misschien betekent iets buiten je comfort zone doen wel koffie drinken met die basisschoolvriendin waarbij je bang bent dat het een awkward gesprek wordt. Wat je ook doet, je zal merken dat je je daarna veel zelfverzekerder voelt en meer durft.

5. Koffie drinken met die inspirerende collega

Werk je in een bedrijf met inspirerende mensen, maar vind je het eng om met iedereen een casual gesprekje aan te gaan? Geloof ons als we zeggen dat we weten wat je bedoelt. Het liefst zou je advies krijgen van die ene art director die zo ontiegelijk creatief is. Maar een koffietje inplannen met deze persoon? Uhhh, no thanks. Dat durven we niet.

Stel toch eens voor om gewoon met deze persoon vijf minuten te kletsen. De kans is groot dat hij of zij het alleen maar ziet als compliment en juist graag met je praat. Door dit eens in de zoveel tijd te doen bouw je je netwerk uit, leer je gesprekjes aan te gaan en krijg je handige tips voor jouw carrière. Binnen no-time word jij op deze manier een boss bitch.

Je twintiger jaren zijn bedoelt om jezelf te ontwikkelen en om jezelf beter te leren kennen. Goed letten op je eigen (mentale) gezondheid is daar een belangrijk onderdeel van. Probeer persoonlijke doelen te stellen die je vooruit helpen. We spreken je volgend jaar weer voor nieuwe doelen, wedden dat jij een stuk volwassener en zelfverzekerd bent geworden tegen die tijd?

Reageer op artikel:
You do you boo – 5x belangrijke en persoonlijke doelen voor alle twintigers
Sluiten