LOL – Twitter gaat los over Donald Trumps belastingschandaal en terecht

Wie de afgelopen dagen naar het nieuws heeft gekeken is vast bekend met het belastingschandaal van Donald Trump. De Amerikaanse president verdiende de afgelopen twintig jaar ‘te weinig’ om inkomstenbelasting te betalen, want hij sjoemelde flink met zijn aftrekposten. Wij zijn het er niet mee eens en heel Twitter ook niet, want daar ging het los.

Het is nu duidelijk dat Donald Trump als zakenman niet succesvol is, maar dat hij er vooral in slaagt zichzelf te presenteren als succesvol zakenman. Trump vulde zijn belastingaangiften – op z’n zachtst gezegd – erg creatief in, waardoor hij onder de streep te weinig verdiende om belasting te hoeven betalen. Yeah right. 

Donald Trump sjoemelde behoorlijk met zijn inkomstenbelasting

De New York Times had het idee om al Trumps belastingaangiften te onderzoeken en zo kwamen ze aan wat schokkende feiten. De president betaalde in de afgelopen achttien jaar amper belasting. Elf van die achttien jaar betaalde hij helemaal niets, waarna hij in 2016 en 2017 $750 dollar per jaar afdroeg. For your information: een gemiddelde illegaal in de Verenigde Staten draagt meer af.

Die lage bedragen aan belasting verkreeg hij door ontzettend veel kostenposten op te geven bij de fiscus. Zo gaf hij bijvoorbeeld $70.000 op aan kosten voor zijn haarstylist en een ton (!) voor het haar van zijn dochter Ivanka. Ook blijkt dat hij jarenlang de kosten van zijn privévliegtuig en privéhuizen opgaf als zakelijke kosten.

Dit nieuws deed behoorlijk wat stof opwaaien en je begrijpt dat Trump de afgelopen dagen de nieuwsoutlets in zijn nek had. Zijn reactie? Hij wuift het weg door te zeggen dat het ‘fake news‘ is. Zo makkelijk gaat dat niet, Donald.

Twitter gaat helemaal los

Wanneer er een schandaal gaande is, dan wil je nergens liever zijn dan op Twitter. Het Amerikaanse volk is niet gediend van dit inhalige gedrag en daarom gaat het helemaal los. Mensen hebben een dubbel gevoel bij het nieuws, zeker de mensen die blijkbaar meer belasting betalen dat de president van de Verenigde Staten.

De nieuwste trend is nu om te delen hoeveel belasting je betaalt, om te laten zien dat Donald Trump een absolute loser is. Shocker: zelfs 9-jarige kinderen droegen meer belasting af dan Trump.

And the list goes on..

De VolkskrantGlamour US

Reageer op artikel:
LOL – Twitter gaat los over Donald Trumps belastingschandaal en terecht
Sluiten